設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lotushong

[請教] 在蟲蟲買了Sony 75Z9d 發現中間有一點唔知咩?有無師兄有經驗知...

黃金玩家

yuppi 發表於 2017-1-26 17:21
一般保養條係吾包境外同埋商業用途,蟲蟲果千五蚊應該係保養期內在国內幫你同廠攪維修既手贖費。 ...

根本就係水貨,所謂加錢根本搵笨,自己運得返部機上去仲洗咩加錢比佢,
香港買加錢都包多唔知幾多年保啦

星級玩家

所以話淘淘買機,到港後有問題就麻煩了.所謂加保,跟本係收多你一份錢!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

呢啲 case, 睇嚟都凍過水, 話"有機會" 同你換.....搞一大爛餐係上面擺到天荒地老至同你講無得搞, 連運費都蝕埋

黃金玩家

akira11092 發表於 2017-1-26 11:11
"佢話如果我比錢運上去先有機會幫我換,如果唔係就唔使諗"
得 ! 呢間嘢唔使撈喇 !   ...

今鋪真係睇佢是龍還是蟲!
搞得好好睇睇幫自己公司省招牌!
收得人錢(保用費)我想個結局都不會有太大問題!
最多比返sony整返好樓主再收機!時間問題
樓主而家想的應該點運返部機上去

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

WKF 發表於 2017-1-27 06:38
今鋪真係睇佢是龍還是蟲!
搞得好好睇睇幫自己公司省招牌!
收得人錢(保用費)我想個結局都不會有太大問 ...

其實整都已經係問題, 一般Sony港行貨, 頭嗰 7-10日, 有問題就換新機
幫樓主交比大陸Sony 整, 都只不過係 The worst of the best

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

WKF 發表於 2017-1-26 20:51
根本就係水貨,所謂加錢根本搵笨,自己運得返部機上去仲洗咩加錢比佢,
香港買加錢都包多唔知幾多年保啦 ...

冇人話過買大陸野吾係水貨, 宜家係賣家收購吾係代理收, 你可以自己返大陸買部電視, 壞咗之後運番上去, 睇吓間店舖同代理同吾同你跟

水貨同行貨果幾萬蚊差價就係風險, 千其吾好盲目跟風, 買之前諗清楚風險.
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

好惨WOW如果真係要比30%稅

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

johnchan985 發表於 2017-1-26 14:51
即係話冇事冇幹就大陸平, 但一有咩 e 郁就........

呢個定律一直存在, 只係你敢唔敢博啫.............

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係大鑊

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

簡單D,問下香港sony維修,檢查要幾錢仲實際
想用盡量發揮現有器材.....哈哈