設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: calvinchichi

[電源線] 拖板問題想請教一下

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-8-14 12:20
要用暴力,咁唔玩 lu!

已經剪咗原裝插蘇,換咗隻銀棍 MK 插,有啲改變,得閒得滯,諗住落老鴨𢴇幾呎 De ...

Denko ...曾幾何時系窮人救星...

我第一條 power cord 就糸啡 Denko. (60蚊.有2m).( 時至今曰都好似重有一條系手造 ref.)

可惜吉記行吾再搞尼個牌子...>_<'...

鉑金玩家

AV newbie

Ep-71 發表於 2023-8-14 12:52
Denko ...曾幾何時系窮人救星...

Denko 我 ok 咖,點都好過跟板條線吖,如果真係搞,有冇效果呢?
我唔會駁IEC公乸

吉記行係澳門代理?

我乜都唔識咖,幾十年前、見朋友話平靚正、咪用囉,so far so good 吖

貴嘅祗係識到古河,但我買唔起!

當年最刺激就係搵條咪線、辣成S 線

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-8-14 12:58
Denko 我 ok 咖,點都好過跟板條線吖,如果真係搞,有冇效果呢?
我唔會駁IEC公乸

咁會好D...

我唔會駁IEC公乸...原理一樣收罹絲...

吉記行係澳門代理?

hk 上環...以前總代理...鴨記都系同佢囉貨

我乜都唔識咖,幾十年前、見朋友話平靚正、咪用囉,so far so good 吖

同你一樣....我師父話入門介紹我2樣野...100蚊一條pc....喇叭線就QED25th...

貴嘅祗係識到古河,但我買唔起!

我盡量吾用尼個xx牌子...

鉑金玩家

AV newbie

Ep-71 發表於 2023-8-14 13:16

一陣去𢴇條線先
拖板應該係鬆縲絲就爆得開?
爆開嗰吓,會唔會有嘢四圍彈咖?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-8-14 13:25
一陣去𢴇條線先
拖板應該係鬆縲絲就爆得開?
爆開嗰吓,會唔會有嘢四圍彈咖? ...

我記得要用星批先爆到..

爆開send 張相尼睇下...睇下用料上有冇進步

鉑金玩家

三星玩樂勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-8-14 11:15
用緊呢隻,幾好:
https://universal88.com/product2.php?id=8272

謝謝推薦
呢隻是否全部頭有濾波?

插TV &Apple Tv同 switch 外,
soundbar 同subwoofer 啱用嗎?
router 又可以嗎

鉑金玩家

三星玩樂勲章

另外個Network 有咩用?
用黎modem 線先入 再出去router?
作用係咩呢
謝謝回覆

鉑金玩家

三星玩樂勲章

LeoChin@FB 發表於 2023-8-14 12:31
天天線問題題,未必關電線事喎,我電視後面、都成個森林咁,都冇干擾到電視接收/畫面,跟一跟啲天線、牆 ...

如天線冇關係
咁佢呢個拖版
插天線in 完再out個有咩作用?
另Network 都係有咩用?

鉑金玩家

AV newbie

Ep-71 發表於 2023-8-14 13:32
我記得要用星批先爆到..

現今世代,星批已經係普通嘢,冇難度

鉑金玩家

AV newbie

Ssalem 發表於 2023-8-14 13:35
謝謝推薦
呢隻是否全部頭有濾波?

係全部位都有濾波嘅,祗用上邊嘅usb, 其他、唔啱位置,我冇用。
我係話,你電視訊號疑受干擾,應同電線無關,唔好同拖板混爲一談