設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: OFFLIFE

[DAP播放器] 罪大 WM1A 及 WM1Z 磚頭起樓區

黃金玩家

鍾意Sony聲底,耗電量少續航長。但Sony 呢個ES系列QC麻麻地 …… (同Mobile一樣做衰咗)

聽多排賣咗佢等下一代

進階玩家

小弟配EM9 GOLD 24. 毒到嘴唇都變紫色?
遲下先換耳機 唔知係咪聽慣Earsonic啲特別乾淨嘅調音呢期啲耳機唔太啱嘴型,有無師兄有好介紹??

黃金玩家

黑磚換完主板,返屋企聽dsd同24bitD歌有tak tak聲,無損16bit冇事(每首音樂開始前有聲,成隻蝶都係統一音樂檔無混雜其他檔,耳機直接聽到,但系取消播放原生格式dsd,轉軟解又冇事)打sony熱線,回覆之前都有幾個尼D情況,已經反應比廠方等回覆叫送檢修。好黑仔。

銀級玩家

PatrickChan1@FB 發表於 2019-6-17 03:16
小弟配EM9 GOLD 24. 毒到嘴唇都變紫色?
遲下先換耳機 唔知係咪聽慣Earsonic啲特別乾淨嘅調音呢期啲耳機唔 ...

師兄我係黑磚+EM9+Satan ,自從換左條線已經番唔到轉頭,個空間感好似包住個頭周圍咁?
可否講下你個組合嘅聽感?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
PatrickChan1@FB + 10 + 10

查看全部評分

進階玩家

cccchow 發表於 2019-6-20 22:59
師兄我係黑磚+EM9+Satan ,自從換左條線已經番唔到轉頭,個空間感好似包住個頭周圍咁?
可否講下你個組合 ...

而家我呢一SET個人覺得係好PECFECT嘅人聲六,音樂四嘅COMBO.
其中就因為金磚將本來偏冷嘅EM9 推返暖同厚聲。
人聲就真實左,灌返好多好多感情落去 ; 每一下震音,尾音,都聽得好清楚
而本身EM9僅有嘅低音都適當咁提升左少少,真係少少。但係就正是我對低音嘅臨界點,有就得千祈唔好多XD
最尾就係音樂聲,每一款樂器嘅聲都好清楚,即使本身有多款樂器下突插嘅如沙鎚.叮叮聲等都聽得出,啲弦聲尾音就真係不得了
簡單講就係推返暖聲底聽落更舒服 ; 偷少少空間感而大大提升佢嘅分析力同真實感,完全岩曬我口味?

評分

cccchow + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

各位師兄,本人是新手,想請問DAP開到很大聲,會否傷到耳筒?

專業玩家

CalvinLi@FB 發表於 2019-6-24 16:19
各位師兄,本人是新手,想請問DAP開到很大聲,會否傷到耳筒?

耳筒就唔傷。但你對耳就應該會好傷啦

黃金玩家

shing1994 發表於 2019-6-27 02:00
耳筒就唔傷。但你對耳就應該會好傷啦

thx !

專業玩家

想問下各位CHING
金磚3.01同2.00有咩分別
小弟部磚仲KEEP係2.00

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

shing1994 發表於 2019-7-6 15:57
想問下各位CHING
金磚3.01同2.00有咩分別
小弟部磚仲KEEP係2.00

FYI:
"
最新更新提供之優勢及改良

• 修正播放某些 MP3 內容時,顯示時間錯誤訊息的問題
  •     改善排列書籤清單時的操作功能

舊版優勢及改良

•     已新增 B-DAC 功能
  •     已新增藍牙接收器
  •     已將黑膠唱片處理器選項新增至音質設定
  •     已在播放畫面的配置選項新增數位峰值儀
  •     已新增在相簿手動新增封面圖的功能
  •     已新增「aptX」、「aptX HD」藍牙轉碼
  •     已新增 APE 和 MQA 音樂格式
  •     可以從播放畫面使用隨機播放和重複播放設定
  •     已新增自動關閉電源功能以延長電池續航力
  •     已增加顯示歌曲資訊的方式
  •     改善其他功能
  •     已改善按下或捲動觸控面板時的回應速度
  •     已解決某些情況下聲音發生跳音或中斷的問題
  •     已解決顯示簡體中文或繁體中文內容時發生字元損毀的罕見問題
  •     已解決歌曲標題等內容使用泰文時 WALKMAN 所顯示的字元發生損毀的罕見問題
  •     已解決其他問題

"

https://www.sony.com.hk/zh/elect ... /downloads/00015731

評分

audia + 10 + 10 實用資訊

查看全部評分