設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: takeishi

[討論] 去完歐洲之後....我以後都唔敢再怨香港D碟炒得貴啦

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

莫說歐羅英磅跌........生活物價指數一樣貴

呢排日圓又跌你又去日本汁碟
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

takeishi 發表於 2017-1-4 10:03
哈哈~你估我睇唔到咩. 真係30EURO的話. 我一早買左啦.
事實係個老細連原本入貨買番黎個貼紙 ...

會唔會佢以為你係大陸土豪, 就地起價...
300 EURO, 嚇死人咩

musicstack $90
http://www.musicstack.com/item/161663107

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

laiwingnang 發表於 2017-1-4 11:09
會唔會佢以為你係大陸土豪, 就地起價...
300 EURO, 嚇死人咩

德記都有入呢D咁既Bootleg架. 我記得幾年前佢已經賣800-100蚊.
當然啦. 我都知呢d咁既bootleg多數係UK出既. 入貨價通常係20鎊左右.
成千蚊隻Bootleg圖案碟我梗係唔會買佢啦. 通常呢D都係有價無市. 又或者偶然會有條水魚幫親既.
不過~呢家香港地有幾多個許事人咁闊綽呀. 何況. 許生都入左冊啦.

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2017-1-4 10:03
哈哈~你估我睇唔到咩. 真係30EURO的話. 我一早買左啦.
事實係個老細連原本入貨買番黎個貼紙 ...

甘講都幾誤導性下wor

但我又有少少奇怪,
按理如果批黑膠是舊的, 即法國未用歐元前出的話,
標價牌上不是應用Franc (FF/₣/Fr) ? 而且我記得以前應是如" 34₣95 "的標法, 何解用左euro  ?   
還是好音樂最好.

星級玩家

無辦法, 係外國bootleg, 佢地唔當老翻, 佢地當collector item 咁睇嘛.....

不過有時d鬼好賤~~~你唔買, 西佢地面, 佢地都無野....

同埋, 佢地明知MADONNA 係炒野... 同埋, 而家佢地同大陸人一樣, 好興同步放上EBAY 或CHECK 住EBAY 價黎賣....

唔同既, 係佢地既租無香港咁貴, 佢地賣唔出, 又唔洗比咁多稅添, 一句講晒, D鬼都唔憂做.....返而有D趁星期六日, 去D球場地檔, 仲多寶~~~~LOL