設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 呢幾日假期有日去左太古 UA睇《俠盜一號》.......間戲院...

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實小瑟係果間戲院都好多回憶, 咁聖誕果日有小小時間可以蛇去睇場戲, 就貴貴都買飛入場睇下啦, 依家原來睇戲都幾貴, 一張2D門票都要$105蚊, 諗住聖誕流流, 貴少少都OK啦, 不過如果咁睇, 其實買隻BLU-RAY碟都係2百幾, 幾時囉返來睇又OK, 又成隻碟成家人睇都OK, 其實真係唔貴.....

講返正題先, 比左$105蚊, 一條友買左 4號院, F11號位, 諗住都中間位置, 應該都OK啦, 點知一入到去, 一坐之下, 張櫈已經"LOVE"左落去, 又洗, 老實講坐時已經要輕輕用力坐返正個位先坐到, 如果唔用力就成個人"線"左落個"LOVE"位度.....心諗唔X係下馬..點捱呀~~~~

之後4:35分開場, 原來依家D戲院開場咁多廣告, 15分鐘廣告之後開正場, 畫面咁既......暗到不得了, 一開場咪好多光暗對比場景既, 女主角個樣都睇唔清楚, 黑人個面同背景痴埋一起......跟本睇唔清楚做緊咩, 俠盜一號頭半個鐘本身已經有小小悶(自知不是星戰迷), 係咁既環境下仲難推, 好難得開始入戲肉, 但現場來講音效唔覺好明顯之餘, 仲要成個場一D低頻都冇, 小瑟唔係要求高了, 不過連基本既低頻都冇埋, 淨係聽佢"招招招"咁激光來, 死光去....真係........

總結來講呢次呢 $105蚊真係白比......好失望!!!!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

大皇正明你腰力好

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

但頂左成場真係好難!!!

鑽石玩家

現在入戲院看戲真係要度清楚, 你話租金貴, 人工高, 燈油火蠟都係錢, 所以戲飛貴都算喇,

戲飛錢唔係唔想比, 但間間戲院改到間格細一細, 完全無左以往入戲院睇戲的大銀幕感覺,

更加上細場的音效未必好 (係未必,不是必定, 但試過好幾間都瀨野),

講真, 以在戲院位對銀幕的距離, 相比在自己屋企的影院, 視覺畫面寬度隨時大過好多細院, 音效又可自己調教,

現在入戲院都只想先睹為快, 亦只會揀有大場會播的場次, 細場免問.

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實太古城UA己內籠已好舊, 唔好比個場外表呃咗.............

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 用家心得
kl122002 + 10 + 10 是近代文物

查看全部評分

鑽石玩家

大王你個情況出現好耐了, 太古城已在我 blacklist 內多年, 係港島不如去金鐘(新裝修),Time Square, 或海怡(又新又唔貴).

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

所以有要求的電影,我只去星影匯一院及圓方六院,其他免問....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

平心而論,THE SKY我都收貨慨⋯⋯
(當然去過日本的一流戲院,就會發現香港的戲院真是好流)

1萬

白鑽玩家

老而不

聞說UA太古來年可能唔做, 不過是路邊風, 唔似真.

不過可能張櫈LOVE你所以"LOVE"(凹)左落去

我都有提過我去的地方...我只去 JP 老銅或者皇室堡. 前者有大銀幕, 後者價位相宜.  
無特別事都唔會去太古/ KH 睇.

我搬走左太古之後都無乜點去過了.

還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2016-12-30 13:52
聞說UA太古來年可能唔做, 不過是路邊風, 唔似真.

不過可能張櫈LOVE你所以"LOVE"(凹)左落去

太古UA我真係好似未入過去, 反而剛執冇耐的MCL康怡, 呢一兩年內都算有去過.

自從搬離港島東後, 我都好少係個頭睇戲了, 東區長大的我, 除了太古嘉年嘉華, 榮華, 柴灣同杏花村都有去.
等運到