設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

生化危機之最後滅絕 第四版有實物圖加小評 ,report含內容

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

已入手兼岩岩睇完
信和價$105Smilies011

黃金玩家

Ricky

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 lkljason 於 2007-12-30 02:18 發表
已入手兼岩岩睇完
信和價$105Smilies011

恭喜曬:lol 但係質數如何Smilies009
呢個Blog係我既
http://hk.myblog.yahoo.com/ricky-24000

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 Ricky24000 於 2007-12-30 18:03 發表

話明安樂(安樂意思叫你安心d買啦!!!Smilies017 )出品,信心保證...;P ;P ;P
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 Ricky24000 於 2007-12-30 18:03 發表

畫質一般,音效試過條dts都ok

2萬

三潮玩家

J J

實物圖加小評 (當含內容啦)

凡事無期望既野就唔會失望,睇完反而覺得~~~都唔係咁差姐!

呢集講到全球大部份地方都受病毒感染,而某科學家仲想複製主角從而控制喪C,故事都係續住上集咁去,但你當一套獨立戲黎睇我覺得都ok。今次除左有主角Alice外,雖然無左上集既阿Jill,但好彩多返個做Heros靚靚既媽咪Claire,估計下集阿Jill同Claire都會出翻黎一齊打喪C,如果比我up中就正死啦!

講翻個故仔,95分鐘的確略嫌短左d,交代既野亦都好小,而結尾打大佬果度感覺仲有d草草收場添,但對我呢個喪C迷黎講,成套戲都唔算有悶場,加上上集既Carlos仍然係度,所以整套戲都好有親切感 (拿!對我黎講炸),anyway不過不失啦!

套戲睇完有幾個疑問!
1. 基地地面外圍咪全部喪c圍住既,點解d喪c衝唔破鐵絲網既防線呢?
2. 博士點解會控制到Alice既?(雖然最後都比Alice解開左)
3. Alice點解搞到好似有超能力咁樣既?

呢次dvd安樂出得比較慳皮d,特別收錄就更加同無差唔多,包括:戲院同TV既預告片、相片集同演員介紹,你話係咪有等餘無丫。音效有dd 5.1同dts都算佢有良心 (之前公佈dvd時直頭無講到有dts架),畫質呢次我覺得一般,尤其是Alice個樣d色好鬼死蠟像feel,d色感覺上好怪,唔知係咪遷就blu-ray d顏色呢,總結:呢次dvd既質數同佢套戲本身都只可以叫不過不失,fans既我無計焗買,如果唔係既話建議租黎算把啦!

報告完畢!

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

九十幾分鐘, 依家睇完都唔夜, 聽日返工仲有精神

2萬

三潮玩家

J J

原帖由 大佬John 於 2007-12-31 00:29 發表
九十幾分鐘, 依家睇完都唔夜, 聽日返工仲有精神

咁就快d開場啦
我都係星期六晚成十二點至開場,睇完兩點都唔使!:lol