設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 今日買機一肚氣

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
事原我要幫我住在丹麥哥哥買部BDP, 因要全區碼為有買V digi.
去海x城百盧會,同個sales話試機,他就話V digi 讀碟唔好叫我買飛記3000.
我話要讀到歐版, 他話飛記咩都讀到重可幫我問賣碟朋友confirm.
他真是去問.
之後我話無聽講同討論,他話大版字”非法”唔講得.但我都是太信.都要返部V digi. 一入碟play唔到要用搖控play但鋪無搖控全在貨倉.
真玩野..我部P記 320都不會咁樣

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

VDIGI PLAY 其他區碟真係要用 REMOTE 入 KEY 先PLAY 到喎~~
有錯勿打~~~~

黑鑽玩家

仲話Philips咩都讀到!部7300 讀唔到港版未來戰士2018,底一級既3000你敢唔敢買?

進階玩家

樓主買mini6定V500呀?
V500第一批機要輸入密碼才可播全區碼,但第二批機已可自動播放全區碟。
至於mini6根本可隨意播放所有區碼碟片。

正常情況係一放碟就PLAY架,唔需用REMOTE架。而且機身正面面板都有PLAY鍵。

我懷疑係飛記佣金多D,個sales咪搵藉口耍你,話冇REMOTE PLAY唔到碟,屈你買飛記機,咁佢賺多D佣金。唔係佢點會表現咁積極又走去問人。mini6賣千二蚊佣金多極有限啦。

圖中第一個按鍵係待機狀態、第二個係PLAY碟同暫停鍵

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

正常情況係一放碟就PLAY架,唔需用REMOTE架。而且機身正面面板都有PLAY鍵。
我懷疑係飛記佣金多D,個sales咪搵藉口耍你,話冇REMOTE PLAY唔到碟,屈你買飛記機,咁佢賺多D佣金。
http://i462.p ...
me2010 發表於 2009-11-22 01:24

呢個又係一個理由
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony klv-46v400a      PIONEER LX-55  SONY PS4  panasonic BDT320

進階玩家

師兄,我想個sales也是咁.
早後去了"中X"買Mini 6, 一開機play隻變型二也play唔到,最後要update firmwire才得

多謝Pairs師兄資料意見,好彩無買飛記

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

V500第一批機要輸入密碼才可播全區碼,但第二批機已可自動播放全區碟。
至於mini6根本可隨意播放所有區碼碟片。

...
me2010 發表於 2009-11-22 01:24

以我所知, 其實百記好小有牌子佣收, 通常佢地力推得既都係好GP, 成間野既QUOTA好似都係計GP

進階玩家

師兄,我想個sales也是咁.
早後去了"中X"買Mini 6, 一開機play隻變型二也play唔到,最後要update firmwire才得

多謝Pairs師兄資料意見,好彩無買飛記
Pakhouse 發表於 2009-11-22 11:29

可能係個BD-Live功能支持最新Profile 2.0 功能
你下載V DiGi Mini6更新韌體 Ver.60係USB安裝返
可惜V仔換左新官網之後冇上載返個 Firmware
你打去V仔公司問佢攞

http://www.vdigi.com.hk/update.php

功能新增
BDP-Mini 6 Ver.60 擴充音響和視訊功能, 再提升讀碟能力

新Version加入以下最新功能以優化音響和視訊效果:

i)支援對應dts-HD Master Audio音效格式解碼

ii)加入Color Space 及 Color Depth 選項,支援36 Bit Deep Color輸出及兼容x.v.Color技術

同時, 因應本地用家對播碟兼容性的使用意見, 再強化了讀碟功能。

使用說明以及升級步驟:
1. 在網頁上下載最新的升級檔案,用解壓軟件解壓至USB Flash Drive的最上層(不放置於任何文件夾內) 。

2. 把USB Flash Drive插入藍光機的USB插槽內,並選擇確定升級軟件。

3. 更新完成後請拔除USB Flash Drive,系統會重新啟動。