設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[特別版] 作為THE TERMINATOR《未來戰士》系列忠實粉絲必收藏(實物品)

黑鑽玩家

有錢真好 ~ ~~

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

最好當然係二, 一都相當有趣, 三起碼有個靚女T-X, 四都有唔少戰鬥....但去到五, SKYNET變左SKYPE咁, 原來的反機械領袖畀SKYNET鬼上身, 雖然有龍女助陣都係唔知佢想點.........想點呀, 大佬...
等運到

星級玩家

迷師兄真勁揪!小弟最喜歡第一集,但一直以來2K藍光版洗片效果唔太理想,加上要有中字,到依家都未入手。

科林玩家

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

mike384 發表於 2016-10-31 12:34
最好當然係二, 一都相當有趣, 三起碼有個靚女T-X, 四都有唔少戰鬥....但去到五, SKYNET變左SKYPE咁, 原來的 ...

如何講法好呢?
第一,二集係最好睇,也是最勁的兩集,因為當年阿落豬仲後生的樣子,拍得出精彩豐富的造型,第三集都唔算差,係你會感覺炒第二集的影子,不過第三集算有少少新鮮,用上女性做奸機械人,個女機械人都做得唔錯,夠新鮮有睇頭,衰係個男主角唔掂,樣又唔夠威,搵都搵個靚仔啲麻,第四集我個人覺得ok,故事有啲唔夾冇辦法,但都算好睇過第三集少少,第五集可以話跟返第一集,不過唔太鍾意咩電子怪可以上人身體,同意師兄意見一樣,有啲亂來……
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

uraki0083hk 發表於 2016-10-31 19:04
迷師兄真勁揪!小弟最喜歡第一集,但一直以來2K藍光版洗片效果唔太理想,加上要有中字,到依家都未入手。 ...

我未夠班,仲係小兒科啦

講返碟,全部都睇過好多次,第五集除外,因為出時間短,第二集我太愛,所以連LD版都買過,第一都愛,但睇第二集最勁,足足睇過五百幾次未悶過,所以有冇中文字幕都清楚知道佢講咩,手上第二日版和韓版都係冇中字的,鐳射版才有中字,買來方便屋企人有時可以睇下,為左碟,有時食個面包算啦!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

DVD迷 發表於 2016-10-31 20:06
如何講法好呢?
第一,二集係最好睇,也是最勁的兩集,因為當年阿落豬仲後生的樣子,拍得出精彩豐富的造 ...

當年1當年係睇VHS的, 之後到2時總算係戲院睇, 真係好震撼!!! 特技, 動作都令人耳目一新, 演員都各有千秋, 如果計動作娛樂片, 呢套真係冇得彈了, 1同2結果都有買DVD(日版好平時入)
其他3,4同C兄差唔多, 我係唔討厭但又到未到鍾意, 3我其實就唔記得有冇入(應該冇), 4有買過港版DVD的.
唔買BLU-RAY的原因主要係因為家中設備又唔係特別勁(電視得個HD READY), 所以除非真係好鍾意好鍾意啦(或者好抵買).
等運到

專業玩家

我又黎show off一下先

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
DVD迷 + 10 + 10 一定要加分
jc2ssych + 10 + 10

查看全部評分

專業玩家

mike384 發表於 2016-11-1 09:16
當年1當年係睇VHS的, 之後到2時總算係戲院睇, 真係好震撼!!! 特技, 動作都令人耳目一新, 演員都各有千秋, ...

我係英國入左戲院睇T2:3D