設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[電源線] 細緻,幼滑,有動態,Wilmer Workshop Harmonica power cord 報告

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

威馬sir的出品性價比高大家都知,呢條係佢最近出品的電源線,當然抱有期望!買左就即刻攞返去試。
首先講外觀,碳纖頭尾頭,中間白線身,連埋個logo, 造工精美。

威馬話呢條線好適合插訊源,咁就即刻用呢條線黎換左原本條廠線,插落去播歌,即時很有反應,聲音細節多了,而且比以前更滑,更有音樂感,覺得物有所值,就keep住佢算數。

但有一日威馬突然同我講話條線其實係插amp都好得,我抱住半信半疑的心態試試,將我部Naim XS-2換走左條某m字頭品牌的旗艦電源線(價錢與harmonica 相近), 一插落去,立刻變成第二個世界,部amp變得充滿生氣,佢的生氣並唔係音場衝到好前,聽到耳仔都痛嗰種,而係鼓聲鏗鏘有力,音場擴闊,動態,音樂感都有明顯改善,該m字頭線立即被打入冷宮,其效果遠比插入解碼大(當然只限在我的system上)

總結,呢條線表現全面,分析力,音樂感,動態,均有不錯表現,聲音「正路」,可為你的系統增加音樂感和生氣。當然價錢唔算好平,但絕對交足貨有突!值得推廌。

PS.本身威馬的post
http://www.??????.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=92317

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +20 收起 理由
葵一 + 10
Wilmer威馬 + 10 + 10
andy7fai + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

佢最初有特價時我都想幫部 cocktail x30 配條,不過最後一直都無買,估唔到amp 用都得

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

andy7fai 發表於 2016-10-10 20:09
佢最初有特價時我都想幫部 cocktail x30 配條,不過最後一直都無買,估唔到amp 用都得 ...

而家買都仲OK喎,試吓pm馬爺

黃金玩家

神風怪盜kid 發表於 2016-10-10 20:18
而家買都仲OK喎,試吓pm馬爺

應該要過多排先,應該會搵佢買對xlr 先,出年就想入個電處,問過佢嗰部,自己位置問題。要大執位兼掛起隻中置至得,所以仲考慮緊其他選擇