設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[影音配件] 俾兩粒 INFINITY POWER HOUSE FUSE 攪到我阿寶咁樣...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

同佢對眼一樣樣

話說尋日行開旺角, 帶左兩個咁既袋袋返屋企:

見老細嘆緊電視, 我咪抬部 105D 出黎攪下先囉

一開蓋就出事了, 見到咁樣即刻暈一暈
唔記得左之前搵老友摩改過部機, 要換嘢都有D 辣手.
不過既然已經洗濕左個頭, 唯有小心D甩板.

係咁拆呀拆呀... 拆左廿幾粒鑼絲, 卒之見到佢喇!

小心奕奕咁挑佢出黎, 換粒 Alpha 落去, 變身成功

期間老細埋黎巡視, 問我咩事?
我好扮到自然咁答佢: 燒左 fuse, 換左佢就得架嘞!

跟住又不停咁上呀上呀… 上返曬d鑼絲.
呢個時候老細睇完電視, 講左句: 唔好攪咁夜呀!
就返左房…

我拿拿聲開埋粒 4K, 擰開電視條紅腸個腸頭, 塞佢落去啦!!

駁返好曬之後一著機... 嘩!! 阿寶,你做咩同我一樣樣既

由於夜深關係試唔到聲, 唯有開下 功夫熊貓3 試下畫面
唔知係咪心理作用, 畫面好滑.
再開下 魔獸:崛起, 睇下D 大場面, 畫面都好立體, 有D似睇緊 3D.

其實呢個時候已經十二點幾, 突然聽到老虎咆哮, 鬧我: 攪咩仲唔去沖涼!!
咁既環境, 梗係拿拿聲執嘢清場.
但就無熄機, 開住 Back to Priscilla Concert 繼續煲.

小休之後, 再返黎就開始轉兩槍試粒 Alpha, 開始時先播下 file, 都係果 d 拉雞, TEST CD 4 小品樂曲, 春江果類…
但係好似無咩特別咁喎!

唔忿氣, 再試下我隻至愛蟲蟲碟先:

CD D 聲係好立體 (其實呢隻碟不嬲都係咁), 但又聽唔出有咩特別唔同.
心諗唔通仲要煲返一百幾十粒鐘?

諗住算啦! 遲下再試.
正當收嘢之際, 見到呢隻好耐無聽既碟:

同自己講聽多一首就去瞓, 點知 A Thousand Dream of You 音樂一起,
我以為自己落左酒廊 (有隊 live band 果隻),
我仲 ”見” 到哥哥企左嚮我面前唱, 完全 feel 到佢唱得好鬆容果種感覺.
最後差不多聽曬成隻碟至捨得去瞓.

所以今日咪咁樣樣囉!!

暫時得咁多多報告, 不日煲起再睇下有咩進步至作補充.

小弟玩屎前科: http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=116161

P.S. 想問下用手機影電視/電腦MON點先影可以影到靚D?
本來影左D劇照, 不過影到好核突, 無出費事影響左個報告

評分

參與人數 9威望 +90 金錢 +90 收起 理由
kelvinsin + 10 + 10 絕對認同
小寶老豆 + 10 + 10 精彩報告
pinkspider + 10 + 10 超正!
臭鼬鼠 + 10 + 10 精彩報告
YYSKY + 10 + 10 精彩報告
thesun + 10 + 10 精彩報告
alpinweissM + 10 + 10 超正!
plnl88 + 10 + 10 精彩報告
louis001 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

嘩真係立光見影喎
企喺你面前唱勁

黃金玩家

呢的一睇就知係打手黎
76高層快的做野啦
想毒死人咩

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

louis001 發表於 2016-10-8 01:18
呢的一睇就知係打手黎
76高層快的做野啦
想毒死人咩 ...

嘩,好猛!!!
連你都彈左出黎!
我以為喱位師兄 phone in 緊潘X聰乍。
哥哥楝响面前唱歌‥‥‥‥‥‥‥‥‥‥
好彩過左七月十四唧。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2016-10-8 01:32
嘩,好猛!!!
連你都彈左出黎!
我以為喱位師兄 phone in 緊潘X聰乍。

最尾果隻阿飛正傳仲好似落左舞廳邊唱邊跳添,聽下你就 feel 到

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

fatkie 發表於 2016-10-8 02:03
最尾果隻阿飛正傳仲好似落左舞廳邊唱邊跳添,聽下你就 feel 到

夜麻麻‥‥‥‥師兄咪玩啦!

鉑金玩家

引死人咩

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

fatkie 發表於 2016-10-8 02:03

師兄有冇得家訪呀
我都好想聽到哥哥喺我面前唱歌呀
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

goldberg0083 發表於 2016-10-8 18:51
師兄有冇得家訪呀
我都好想聽到哥哥喺我面前唱歌呀

咁要問下師傅,擇個時辰。
通常呢D,要子時過後

1萬

黃金玩家

alpinweissM 發表於 2016-10-8 09:03
引死人咩

電王師兄去執支又出個報告益下大眾丫。