設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 卡卡

[請教] 有沒有一部厚聲的 合併AMP 推介?

進階玩家

36# 卡卡

你呢條當然同northwire冇得比啦,我現在用ps audio xstatement同以前northwire都係兩回事,人聲出左好多,d細音比以前更清楚及細緻,但全新價錢ps audio係northwire 18 double 的差唔多拾倍,咁值唔值得又係一回事,不過買二手會抵玩好多
Int-Amp:V8i (PS audio Xstatement) (AQ RCA)
CDP : CA 840C (NBS OMEGA 3 RCA) (NBS OMEGA 4 PC)
Spk : MA RS6 (NBS OMEGA 3 + QED GSS)

進階玩家

41# tatat288

HI TATA 兄, 對呵,之前果位ching 沒有同我講個價,是旦比左我叫我試. 如果我知咁X貴就唔試. 如果唔見左真係唔知點賠償比人. 不過而家知道了原來換左條電源線有咁大分別. 請問TATA兄, 如果想換走條北電.1K左右有什麼推介呢?

進階玩家

推介就唔敢,因我都係新手,試過線材唔多,驚介紹錯,你睇睇wii-wii師兄轉貼,有對不同線材的介紹,但建議買二手返來玩,一來唔使點煲,二來就算唔啱賣返出去都唔係咁肉痛,
http://www.post76.com/discuss/vi ... 0%E5%91%B3%E9%81%93
Int-Amp:V8i (PS audio Xstatement) (AQ RCA)
CDP : CA 840C (NBS OMEGA 3 RCA) (NBS OMEGA 4 PC)
Spk : MA RS6 (NBS OMEGA 3 + QED GSS)

進階玩家

謝謝 tata 兄, 呢個 wil 版主呢個post 我有在第二個科林見過, 好正!.  thank you

進階玩家

44# 卡卡

唔使客氣,不過如果你想d聲厚潤一點,你可以試下gutwire / nbs的電源線,加拿大生產的線聲底係比較厚暖,我覺得夾ca係幾好,而你想你水好d,分析力立體感強,ps audio有條statement黑色線身的二手線價錢約千多元,(我用緊條較新model的xstatement二手約2500左右,同條northwire double18a比係完全兩回事,現在人聲係突出來,而一d背景音樂更加清晰定位更加準,且有力).至於其它線我就未試過真係比唔到答案你

進階玩家

18A is low grade PC in northwire, have you tried the 5-wire model? it is much better than many brand PC over $3K but only costs you <$1K