設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] Plenue S vs paw gold?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Plenue S  vs paw gold?

有無師兄搞過?

星級玩家

以我聽感而言....paw gold 至小高一班喎

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

不過傳 paw 有新頂級,但我估要等大約一年

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

nightscrawler 發表於 2016-10-4 13:32
以我聽感而言....paw gold 至小高一班喎

咩類型曲目?

星級玩家

jaffeinism 發表於 2016-10-4 15:25
咩類型曲目?

Pop 同 Classical.

(唔好意思, 哩期太少上黎, 而家先睇到個message)
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

部菊花入左了....

星級玩家

jaffeinism 發表於 2016-10-31 22:30
部菊花入左了....

恭喜, 有冇聽感分享?
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

nightscrawler 發表於 2016-11-1 10:29
恭喜, 有冇聽感分享?

聽感我都吾知點講....

講下的零碎野... 不過都有少少吾會公平, 因為cowon都係係舖頭聽個一陣, 吾係拎番屋企有耐的時間聽... 所以下面講既廢話睇完就算啦...

EQ方面, cowon 呢方面絕對完勝, cowon 有bbe, bbe viva, Pop. Rock ... etc, 同埋有得玩CUSTOM EQ
金菊花, 佢有分兩樣野玩,  ATE 調音色, PMEQ, 呢個真係EQ; ATE同PMEQ吾可以同一時間用 (我入左手兩日,
有錯請指正), 我第一晚玩, 開左ATE同PMEQ入邊既ROCK試過, 都發覺用左的聲會好吾自然, 成個頻段的聲
會BOOST大左... 聽完第一晚個兩粒鐘, 帶住疑惑... 心諗.... 會吾會買左伏機?

第二晚.... 因為之前都見到有其他金菊花用家, 係將ATE/PMEQ OFF甘聽.... 我就試下甘樣聽, 個效果會點? 試機個耳塞係K10UA, ROXANNE2... 同第一晚一樣, ATE/PMEQ OFF左個效果, 聲音係好自然... 暖聲, 比AK240聲音濃少少, 呢個設定既效果聽落去自然, 個陣心理上先平伏番... 原來呢個先係呢部機既真章...! ROXANNE 2, K10UA兩頭高低吾會再俾人強行BOOST大.... 聽落去好正, 同埋本身部機推力好夠, 的聲都開左, 呢點AK240單機直推係做吾到...

聽感方面, 呢部機水平絕對係380, PLENUE S, 呢個LEVEL, 好吾好得過就吾甘講, 但講到甘又有的無謂, 始終每家都有佢地自家調聲特色... 不過吾想俾甘多, 又要的聲有番甘上下, 呢部菊花真係一個吾錯選擇

科林玩家

借post問下,valoq 627sm同paw gold比較又如何?
有部valoq muses 02,諗住upgrade,唔知換amp好定換過部機好

鉑金玩家

菊花有種感覺-就係欠激情有少少悶