設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: whk2076

[演唱會] 胡琳 Bianca Body n' Soul Concert Blu-ray (附實物圖見#11)

黃金玩家

giggsma 發表於 2016-10-9 16:16
其實無杜比、DTS、印錯盒我個人可以唔介意,但尋晚聽過左、右聲道明顯倒轉左,咁隻碟已經唔係單純錯版嘅問 ...

無咗兩粒鐘排隊時間。
如果我係監製,就算蝕錢都要用以下方法處理,因為這關乎胡琳的形象及名聲:
1. 承認錯誤及全面回收店舖的貨
2. 承諾盡快把問題修正後再出版
3. 已購買的客戶可選擇退貨,或修正版推出時可一換一
4. 修正版推出時,每隻都加送派台碟。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

giggsma 發表於 2016-10-9 16:19
佢自己facebook都話bluray同cd佢自己左右聲聽到倒轉左 , 已經承認咗隻碟內容本身係有缺陷。 ...

慳番幾百
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

銀級玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-9 16:22
無咗兩粒鐘排隊時間。
如果我係監製,就算蝕錢都要用以下方法處理,因為這關乎胡琳的形象及名聲:
1. 承 ...

非常認同師兄講法,其實我唔係想退碟,去得買既,排兩個幾鐘,當然係有心想要隻碟先至去用時間排,我反而想1換1新版比較多啲。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2016-10-9 15:50
出品人已經講明印錯,好似亦開始回收,老實講我屋企大把正版CD/DVD/BD 都有印錯,香港出版商從來都係不 ...

回水就一定啦,之不過ching們唔太滿意監製個態度,好似黎生咁就差唔多

咁少野都睇唔到已經好大問題,如果聲道調轉更大問題,賣得貴俾d咁嘅貨,一句回水就算點對得住d樂迷

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Terminatorhk 發表於 2016-10-9 16:22
無咗兩粒鐘排隊時間。
1. 承 ...

已經全面回收及回水,印象中香港未試過BD回水。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

killua 發表於 2016-10-9 16:33
回水就一定啦,之不過ching們唔太滿意監製個態度,好似黎生咁就差唔多

咁少野都睇唔到已經好大問題,如 ...

我反而用另一角度諗:如果回水都吾可以解決問題,咁你仲想佢點?跪玻璃?
千其吾好迷信..
75-X9500G

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2016-10-9 15:50
出品人已經講明印錯,好似亦開始回收,老實講我屋企大把正版CD/DVD/BD 都有印錯,香港出版商從來都係不 ...

抵讚既係...
佢地肯認錯, 全數收返兼俾退錢

但認真抵鬧既係...
點解要人買左開黎睇過聽埋聲俾人識穿左至肯認錯呢?

講真, 消費者其實話知佢收返個皮費有幾金或者損失有幾大而去同情或者理解佢地, 因為大家都係真金白銀買返黎.

正常情況下落街舖時任何一種產品都要做QC, 如果今次做埋QC出到黎變成咁既話, 咁QC班友炒得, 呢個已經變得唔係一個人問題, 而係整間公司問題.

一隻BD裝幾十首歌, 如果佢地係為左慳錢但可以賺多左碟錢呢樣我就唔清楚, 始終都只係估估下, 但如果佢可以分開兩隻碟出, 而又有返5.1兼條聲無事既話, 相信喜歡聽胡小姐歌曲既CHING都唔會介意, 所以成件事只係佢地印錯, 認錯, 搞錯聲...

總之錯晒...

但終歸點都好, 要人睇過聲過到佢肯退貨都總算係咁, 所以大家算LA.

黃金玩家

yuppi 發表於 2016-10-9 16:34
已經全面回收及回水,印象中香港未試過BD回水。

貨物不乎商品說明不能退貨?根本上佢同唔同意或者出唔出聲明都好,貨就一定可以退。乜嘢BD好似佢咁出,只要客人攞去店舖,都一定可以退貨。問題只係會唔會將件事攪到去消委會。

黃金玩家

yuppi 發表於 2016-10-9 16:36
我反而用另一角度諗:如果回水都吾可以解決問題,咁你仲想佢點?跪玻璃? ...

我咪寫咗囉,睇91#樓啦!

銀級玩家

其實左、右聲啱定錯,有冇倒轉,係咪真係咁難分,我記得有個師兄出個post話除非你用電視機喇叭出聲黎聽,否則你用好普通既耳筒仔/喇叭,都應該聽得出啲左右聲錯咗。