設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: so0072002

[討論] 剛剛入左隻JBL LS Center, 想配番條喇叭線

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wrong deleted

黃金玩家

JBL Array 用Belden 5000up 喇叭線真係夠玩??
Hi

黃金玩家

JBL Array 用Belden 5000up 喇叭線真係夠玩??
Hi

星級玩家

MDLP師兄,想請教-下你認識JBL S2500這對前置喇叭嗎?

白鑽玩家

Mattsin 發表於 2017-6-18 15:54
MDLP師兄,想請教-下你認識JBL S2500這對前置喇叭嗎?

呢對 ?
都幾難推
海棉邊易難
高音用array1000/4429/LS隻中音
超高去唔盡有少少暗聲

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

黑鑽玩家

MDLP 發表於 2017-6-20 15:22
呢對 ?
都幾難推
海棉邊易難

Pioneer SC-LX901  DP-UB9000 Pioneer PD-70AE
LG 55’OLED B7P BenQ 4K Projector HT3550
  Luxman CL35MK2 Luxkit A3550
Luxman M2000 Cayin A300B MK2

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wadee 發表於 2016-12-13 21:33
Amazon有得換
淘宝難了

咁都未必, 只要你搵啲有信譽嘅商家, 我就之前喺淘寶 淘咗一隻triangle嘅中置喇叭, 因為當時要趁反對前置 但係實在太難搵啦 香港代理都冇貨 其實應該話香港已經冇代理 但係我打比前代理 都搵唔到 喺外國極都搵唔到 喺香港收咗好耐都冇人放 點不知畀我喺淘寶發現, 所以就 買 咗落嚟, 當時我都有啲驚 但係 去到香港 我去駁喇叭嘅時候 真係唔識出聲 個老細 亦都肯畀我退貨 但係太難搵呀 於是我就問過老細 不如我自己拆開佢入面睇下好唔好, 我老細亦都講可能係運輸署運送嘅時候裏面甩咗線, 所以喺老細同意嘅情況下 我就打開入邊, 原來真係運送途中甩咗線, 跟住自己裝返上去 老細重退返少少錢畀我, 所以睇下你要搵啲乜嘢嘅商家, 因為我當時見佢賣啲器材 都唔係好平嗰啲 過十萬嘅亦都好多 睇個評價亦都好好 以我心諗 冇理由為咗3幾千蚊喇叭佢呃人掛, 初頭亦都會驚佢換咗入面嘅零件' 但係喺拆箱拆開入面嘅時候我都已經 擺上網搵啲相對過㗎啦  到而家都開心使用中, 呢個 只係小弟嘅分享 不喜勿插……, 其實你買嘅時候可以同商家講話運去香港 叫佢包裝好啲 好多都肯做 畀多少少 運費用啲好嘅 公司

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nellwill 發表於 2016-12-15 14:57
多謝師兄分享這個amazon.com 鏈接,JBL LS Center, 這個價錢真的是超值,我問了美國的朋友,朋友問過了, ...

如果想平寄船運啦 我 上次 找 代購買 寄咗部100磅重proceed返黎, 運費都只係十幾蚊 美金 當然你要計算一下個時間啦 都成個月嘅 但就肯定平囉 不過早買早享受 呢個心態大家都明嘅 因為我計過空運我要畀3000蚊差唔多 所以咪唯有遲啲玩囉, 第一次買嘅時候 係用ups寄嘅 因為買家包 世界郵費, 第二次買 賣家 只寄回美國 所以我就搵咗 美國代購 兩部機開心使用中, 嗰次係今次係我第一次玩 前後級,, 銀彈又唔夠 所以朋友介紹我玩呢部機 雖然有番咁上下歷史 但係二手價 覺得抵玩 就算壞咗 香港都仲有得整, 我有一位親友 佢用啲比較高級嘅器材 要求亦都高 都說呢部機好聲

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tigermanip 發表於 2016-12-15 16:36
1000運費好抵喎,空運嗎?

多數過千蚊 運 費嘅 多數 都係空運因為船運係用立方體去計 我上次寄嗰陣時冇計錯 一個cbm一米 立方體 應該係2000零蚊  港紙

星級玩家

我的-個國內朋友在用,我聽過中音好出,穿透力很強,音場非常廣闊