設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 7seas

[藍光影碟] 清碟第一擊

黃金玩家

7seas 發表於 2016-9-26 11:40
應承左但突然賣俾第二個就話有問題, 寫明多買優先都有問題? 都係想方便交收唧 ...

多買優先你係一早列明還是事後才更改?因見你回覆話現以多買優先後曾於題目中編輯過,如是一早已列明我SAY SORRY ,但如是見多人要才更改就有問題.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

只餘
七劍下天山, 電視劇DVD, $40
他來自江湖, 電視劇DVD, $40
護花傾情Bodyguard, 德版全區中字, $40

魔大鬧小神州Big Trouble In Little China
密探睥死羊The Men Who Stare At Goats
凸務卡啦蘇You Don't Mess with the Zohan

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

mkleung 發表於 2016-9-26 18:42
多買優先你係一早列明還是事後才更改?因見你回覆話現以多買優先後曾於題目中編輯過,如是一早已列明我SAY  ...

leung兄沒有睇錯,是後來更改的。

但有人認為時間寶貴,幾廿蚊的買賣,應該節省時間。

不過,亦有人認為,只係為幾廿蚊,更加不應該隨便改變當初的講法,尤其是在公開的場合。

我試過是買家,亦試過是賣家,嘗過幾許掙扎。

時間貴啲,還是 integrity 貴啲,見仁見智。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Nolan + 10 + 10
mkleung + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

jc2ssych 發表於 2016-9-28 11:09

全部新淨二手, 多買, 觀塘牛頭角, 或港島地鐵沿線交收優先

哩句係我每次開帖都copy and paste的, 以前的帖都有哩句, 無中途更改過

證據
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=238857

黃金玩家

jc2ssych 發表於 2016-9-28 11:09

因為見賣家覆"現以多買為標準",咁如一早已寫就應唔需要特別再提出,所以才覺是事後加上去,但是與否我唔敢肯定,只是見覆後起24日題目曾編輯過,但編輯了什麼就只有賣家知道.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

mkleung 發表於 2016-9-28 17:13
因為見賣家覆"現以多買為標準",咁如一早已寫就應唔需要特別再提出,所以才覺是事後加上去,但是與否我唔敢 ...

我改過超人系列, 因為師兄話我知1,2集都沒有中文字幕

好手尾交帶一聲留了PM的師兄們hold給多買者, 唔使再等, 都要被challenge, 冇證冇據要我食貓, 唔知咩玩法

黃金玩家

7seas 發表於 2016-9-28 18:47

好手尾交帶一聲留了PM的師兄們hold給多買者, 唔使 ...

咁我SAY SORRY

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

7seas 發表於 2016-9-28 18:47

好手尾交帶一聲留了PM的師兄們hold給多買者, 唔使 ...

七海兄,你我萍水相逢,絕無意惡言相向。

當天一句「『現』以多買優先」,產生了誤會。

今小弟失言,現公開道歉,還望包涵。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Nolan + 10 + 10

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

7seas 發表於 2016-9-28 00:01
只餘
七劍下天山, 電視劇DVD, $40
他來自江湖, 電視劇DVD, $40

見相是 他來自天堂。或是真的賣 他來自江湖?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

lamwaikit007 發表於 2016-9-29 00:05
見相是 他來自天堂。或是真的賣 他來自江湖?

Sorry, 手民之誤, "他來自天堂"先真, 改番