設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: terencelaw

[其他器材] 窮人救星 - schiit audio jotunheim

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

dio 發表於 2016-9-24 16:21
都係淘寶? 想搵好耐。thanks

yup.

銀級玩家

terencelaw 發表於 2016-9-14 09:55
用了3日後的報告...

前言: 這是499.00 美金 的機, 這是499.00 美金 的機 , 這是499.00 美金 的機。重要的 ...

師兄, Jot同部BURSON soloist比如何?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

hkpm 發表於 2016-9-25 23:00
師兄, Jot同部BURSON soloist比如何?

您以家咁問, 我會話 jodie 好

當日我入 Burson, 是因為中性 + 夠力, 但今天的 jodie ; 更非常夠力(比mojo 更power) + 聲音好合我...

這算今年買得對的 Gear.

U10 and i5 亦無錯。

去年是 dp-x1 + mojo

P.S. Burson 我想出讓了, 找人收留它。

進階玩家

terencelaw 發表於 2016-9-26 12:17
您以家咁問, 我會話 jodie 好  

當日我入 Burson, 是因為中性 + 夠力, 但今天的 jodie ; 更非 ...

師兄的Burson是什麼型號?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

racingdinosaur 發表於 2016-9-26 17:23
師兄的Burson是什麼型號?

https://www.bursonaudio.com/products/soloist/

Soloist.

https://www.bursonaudio.com/solo ... with-audeze-lcd-xc/

星級玩家

ching 我積極考慮緊 jotunheim w/DAC. 但佢 web 講dac 果part 好有限, 淨係知雙4490, 無講佢十唔十卜  dsd file 或咩 bitrate PCM, 有無多 d 資料?

BTW, 呢間公司個理念好特別, 雖然唔知咩聲, 但我好 buy 佢個理念, 唔做多餘野, debatable 既野唔會討論, 好正
Integrated amp:ONIX A-65
AV Receiver:Pioneer LX56
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
CD Player:Pioneer PD-D6
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kennethtcp 發表於 2016-9-29 12:13
ching 我積極考慮緊 jotunheim w/DAC. 但佢 web 講dac 果part 好有限, 淨係知雙4490, 無講佢十唔十卜  dsd  ...

24bit/192khz only; 無hardware dsd decode.

Dsd file 要 software decode. 例如 foobar 選 PCM 就得。(我未試過 play 唔到 sacd iso, dsf, dff file)

用 Runeaudio 都得, 同樣用 PCM 出。

聲音是無嘈音, 亦可接受。大耳牛聽唔到衰聲。

99.00 能硬解 dsd ; 咁佢 d 2xxx.00 美金 DAC 找誰買 ?!?

這機定位入門, 但絕不簡單 ... 我好 LIKE. 反正我未有錢入 DAVE, 玩住先啦 ...

星級玩家

terencelaw 發表於 2016-9-29 13:04
24bit/192khz only; 無hardware dsd decode.

Dsd file 要 software decode. 例如 foobar 選 PCM 就得。( ...

其實無dsd 直出問題都不大既, 我聽 cd 為主, 有時spotify, sacd 得幾隻都係用sacd 機play, dsd file 直頭無添

我睇佢web 其實香港有代理, 知唔知邊度有得試?
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kennethtcp 發表於 2016-9-29 14:18
其實無dsd 直出問題都不大既, 我聽 cd 為主, 有時spotify, sacd 得幾隻都係用sacd 機play, dsd file 直頭 ...

无代理。

您可去 dm@ 但未有个得試。

星級玩家

terencelaw 發表於 2016-9-29 15:30
无代理。

您可去 dm@ 但未有个得試。

等佢有貨去走一轉先, 試 mojo 同 jotunheim, 希望唔好被人白鴿眼~~~