設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[藍光播放機] 澳洲有朋友幫我帶 Panasonic DMP-UB900 4K藍光機回來 #65機已到

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我早兩日先用呢部機睇完港版"Jungle Book",聲畫質素大大提升,直情比起一般blu ray機高幾班,其實而家港版blu ray有啲都已經ABC全區,所以唔會剩係得4K碟睇嘅

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

講多句,呢部機可以調教嘅嘢確實幾多,不論聲畫都好多嘢可以玩,小弟用咗2星期左右感覺非常良好,感覺到真係一部次世代碟機,我諗Samxxng就算出多部同埋部新版XBOX 4K機都未必夠呢部嚟,加上其他大牌子最快都要出年先有聲氣,所以小弟覺得現階段如果要買一定買呢部!!

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
jasmine0423 + 6 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

小瑟 發表於 2016-8-30 23:30
哈哈~~ 竟然原來冇人有興趣呀!!!

「興趣」呢家野都要有錢先可以有!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Wanna join

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-8-31 07:24
從你口中講呢句真係冇說服力呢~

嘩.... 你要知道,身邊有個 咁既朋友,有都等於無啦
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

raylee 發表於 2016-8-31 07:39
等緊oppo 10x 4k... 下年頭出

我本來都係咁諗, 不過睇部PAN記有THX, OPPO又一般會係美國出左一排先到亞洲地區, 分分鐘要等到新年, 我部4KTV忍左好耐, 真係好想爆呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-8-31 13:08
我本來都係咁諗, 不過睇部PAN記有THX, OPPO又一般會係美國出左一排先到亞洲地區, 分分鐘要等到新年, 我部 ...

係唔係要有HDR 4K tv先發揮到?
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

myblue 發表於 2016-8-31 07:47
澳洲機讀region B 如果睇返BD,  大王呢部用黎剩睇4K?

我上次買部英版UB900返來, 都諗住睇唔到BR架勒, 點知返去屋企唔順氣囉D碟來睇, 點知我手上隻隻都睇到, 上網CHECK返先知原來依家好多碟都ALL CODE冇 LOCK死的, 不過呢個當然有呢個風險, 但我覺得呢個問題唔係太大呢!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

Szelong 發表於 2016-8-31 13:20
係唔係要有HDR 4K tv先發揮到?

我第一次用SAMSUNG試時, 的確係有呢個感覺, 不過用PAN記真正反覆試過之後, 尤其係BATMAN VS SUPERMAN, 真係比佢一野KO左....立體感, 質感, 好多好多位都真係完全KO左LX88既藍光版呢!!!

評分

參與人數 1威望 +6 收起 理由
jasmine0423 + 6 絕對認同

查看全部評分

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章