設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ack_lam

[AV擴音機] KEF 3005SE 配咩最好呢(60%睇戲;30%打機;10%聽歌)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

樓主用 3000SE 都係遲早會升級 , 淨係個 SUB仔已經無得留底啦  ,之後就到前置 ,中置 ...... 不如樓主PLAN下有幾多預算 , 打散黎買可能效果會仲好 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

星級玩家

"60%睇戲;20%打機;10%聽歌"
仲有10%用黎做乜?
googleli 發表於 2009-11-17 17:17

比Ching 捉倒我計錯數!

星級玩家

樓主用 3000SE 都係遲早會升級 , 淨係個 SUB仔已經無得留底啦  ,之後就到前置 ,中置 ...... 不如樓主PLAN下有幾多預算 , 打散黎買可能效果會仲好 .
里奧 發表於 2009-11-17 17:30

其實我諗住2萬5以下(Speaker+Amp), 不過太座有幾個要求…1)要白色Speaker; 2)要盡量細size,所以冇計, Ching有冇好介紹呀? 我本來諗住買套Mirage (Mirage os3 cc x 1 +  Nanosat Prestige x 4 + MM8 x 1) 再加Y記1900, 但太座前日睇倒KEF出Limitied Edition - 3005SE The Purist's Edition, 即刻話好中意

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

其實KEEF 3005 係唔錯....雖然定價貴佐D...但係質素上唔差....其他既BUDGET 買部好D 既SUB 仔...至於AMP 反而唔使咁好....3005 SE 就算你用到EG:906 去推...其實效果同用806 相差無幾...但係AMP 既級數上就相差2級同埋一個DOUBLE...當然如果你用D 書架或者難推D 既SPEAKER...高級AMP 當然可以令到佢生猛曬...

星級玩家

Ching你套3005 se咩價位呀?
因為小弟都係諗住買呢套,我問過價$11k唔知合唔合理呢?

星級玩家

Ching你套3005 se咩價位呀?
因為小弟都係諗住買呢套,我問過價$11k唔知合唔合理呢?
RMC 發表於 2009-11-18 18:10

are you looking for black colour? if yes, $11,000 is a good deal.

星級玩家

are you looking for black colour? if yes, $11,000 is a good deal.
ack_lam 發表於 2009-11-18 22:48

黑白都有,但係要早兩日訂貨,果間係KEF代理,我諗冇死掛!!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

白色既我印象好似MK 有白色...你試下問下米樂..又係細細隻....呀...MK 有個SERIES 係LCR36...超細隻...好爆得...白色...價位同M7 差唔多....2萬5 夠買曬5.1有找

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

里奧 發表於 2009-11-17 17:30

咁又唔係呀,佢個sub靚仔之餘都幾爆得,仲要係密封式設計,反應好快。我由3005se上到而家用XQ40我都keep住個sub~

高級玩家

7# ack_lam

我用607推KHT9000都ok, DOnt worry!