設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: adktk

[教學] 我的 Pioneer BDP-160 特異功能!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

adktk 發表於 2016-8-7 12:16
那麼,我真係非常好彩了。

Ching 請問入IP, 是用160個 IP 還是係用電腦主机個IP因我用router 兩個IP是不同的 many thanks
sunny

黃金玩家

我話入 IP?我好似 assume 你地認識點樣設定網絡喎!嘻!

設定部 Pioneer BDP-160/170 個 IP,並非要設定自己部電腦既 IP。千萬唔好亂攪自己部腦既 IP address。

至於響 iso2dsd 入面要入果個 IP 當然係你部 Pioneer BDP-160 既 IP 啦!

銀級玩家

hellowe 發表於 2016-8-6 14:50
我就是其中一個中奬,擺隻SACD落去,只係認到CD!

同個seller講,佢話要send番部機比佢,然後 ...

依家收緊晒,冇速遞物流會搏,全部正常報關,但係税就任佢收,冇譜,而且唔包生仔,出事錢照比

安全又有譜嘅方法,只可以去郵局寄 SpeedPost,5、6 百運費左右,記住要有單,填同申報 HK$800 以内,同寫明二手,對方有可能要補税,如果唔好彩要補,手續費 + 税大概 HK$400 左右,即係最高消費 $1K 左右,可以掉左部機。。。

唔安全方法係去上水問水貨客,代帶代寄貨幾錢,不過亦係出事唔負責,錢照收

銀級玩家

PCM.DSD 發表於 2016-8-6 15:40
真不幸; 深表同情! 有無同時插住HDMI線? 會影響讀唔倒SACD層; 要unplug HDMI才讀倒, 如果最終都係唔掂就 ...

順豐基本唔收電子產品,收就撥入 H 類,即係正式報關,但係原則上順豐其實唔可以處理私人件(私人件默認歸郵局),要幫你「制造」文件,結果係除左税,基本運費,仲有手續費,而且個過程會煩死你

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

adktk 發表於 2016-8-8 16:20
我話入 IP?我好似 assume 你地認識點樣設定網絡喎!嘻!

設定部 Pioneer BDP-160/170 個 IP,並非要設定 ...

many thanks Ching
sunny

黃金玩家

終於送返比賣家,因為佢得SACR-r 碟,部機係認到,但佢無SACD Hybrid碟,佢試唔到!
但最後換左部比我,今日試過可以讀到D Hybrid SACD!!

銀級玩家

今晚終於攪掂。

部國行160 係自己上海抬返黎,價錢唔講啦,因為水魚價。

尋晚攪左好耐都唔得,又 Mac 又 Win 10 都找不到部 160。

開頭個 tray 都重識彈出黎,根住攪到彈唔到

今晚係公司帶左部 win 7, 另外先前只手指只能 format fat, 但不是 Fat 32, 今日換左 SD card 見可以 format fat 32, format 完放返個程式就攪掂,好感動

銀級玩家

再試 mac os ISO2DSD, 尋日都唔得今日 ok 左

我估之前唔得真係因為只手指並不是 fat 32 fornat

鉑金玩家

唔知我個情況同你同唔同

我第一次用pioneer機 & 播SACD, 之前用Panasonic機

我初頭放隻碟落去都係只顯示CD, 換另一隻又係咁, 但之後醒起remote有個 "CD/SACD" 制
一禁之下佢LOAD到SACD了

黃金玩家

今日去囉部 Pioneer BDP-170 返黎,晚一點出 report!