設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: koalaau

[討論] 哩度多唔多人玩二手器材?

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟都有買中古野,無錢無辦法
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2016-8-9 21:24
小弟都有買中古野,無錢無辦法
(Post76 Android 手機版送出)

K總買老二,鬼才信啦
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

黃金玩家

我的 2ch amp, cdp, dac, spk stands, spk wires, some RCAs and power cord 都係二手

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

terryc 發表於 2016-8-9 22:03
K總買老二,鬼才信啦

泰大都可以買中古
咁我地買更加正常啦 {:9_409:}
【苦盡甘來】

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2016-8-10 00:49
泰大都可以買中古  
咁我地買更加正常啦

我做垃圾佬,梗係買中古……

但你係做老總,咪同我地班乞衣爭OK?
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

3萬

白鑽玩家

- KK-

terryc 發表於 2016-8-10 18:21
我做垃圾佬,梗係買中古……

但你係做老總,咪同我地班乞衣爭OK?  ...

個腦就腫 {:9_436:}
【苦盡甘來】

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

koalaau 發表於 2016-8-9 13:58
唱盤係CD定黑膠? 冇聲好多原因喎, 救得返嗎?

黑膠唱盤! 未有時間拿去整
Pre: Nuforce P9    Power: Manley 100/240W Monoblock   Speaker: Tannoy Revolution XT 8F
Turntable: Dual 1219   CD: Onkyo C-7030
AC Regenerator: LITE P100

1萬

白鑽玩家

老而不

甘講了, 2 手野, 估你真係剛剛第2手咩? 之前都唔知經過幾多手
好彩的係無大改動就安心, 而如果發覺改到七彩就無用了

維修仲要睇班老C傅臉色, 真的, 我以前有台舊Quad II想去修理,
要約時間見面, 目面時又話佢識整, 最後又話甘又話甘, 講到天花龍鳳幾唔多得佢識整,  
於是我俾個教電子的八下了, 點知C傅即時反臉唔鐘意, 螺絲都上得唔好就叫我取走, 仲收我3-4千蚊!
最後我在英國找到真C傅, 人又nice, 好客氣去處理D手尾.

位英國師傅係好人. 都係佢提我, 叫我唔好搞舊機, 如果唔係鐘有獨鐘的話.
還是好音樂最好.

鑽石玩家

kl122002 發表於 2016-8-18 14:11
甘講了, 2 手野, 估你真係剛剛第2手咩? 之前都唔知經過幾多手
好彩的係無大改動就安心, 而如果發覺改到七彩 ...

乜師兄咁唔好彩.
二手係有風險, 但平嘛.

黃金玩家

koalaau 發表於 2016-8-18 18:14
乜師兄咁唔好彩.
二手係有風險, 但平嘛.

系呀!二手起碼五折起,銀两不足又身痕嘅唯有—駁。
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3