設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wman

[AV擴音機] 買邊部AV Amp 好 ,頭痛 ! ( 買了 , 己加相 , 第五頁 ,第九頁)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄
以價錢來講89真係抵玩,唔好以價錢來決定好壞,大家都係旗艦級,7010同89都係同級,只係聲底大家唔同,自已去聽喜歡乜野聲底.
我本身係7200wa用家,而家轉左用89,各有各好.
但pioneer 就出新機,你可以等一下,因為9月份會有新機出,今年新機Yamaha 3060已經出左,你都可以去聽下.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
sport2in1 + 10 + 10 用家心得
MDLP + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

titus614 發表於 2016-7-27 08:25
可以試吓Anthem AV amp 啱唔啱聽呀 ⋯

畢直得 15000 , 應該不夠 ,玩不起 !

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wman 發表於 2016-7-27 10:22
畢直得 15000 , 應該不夠 ,玩不起 !

Anthem既機冇咩花巧嘢,行完ARC之後聲音有肉地夠埋身夠真實⋯就算唔考慮買都值得去一試同日系機作個比較先。我之前都set咗個budget俾自己但試完就乖乖俾錢提貨走 !
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

白鑽玩家

eric18ngan 發表於 2016-7-27 10:17
師兄
以價錢來講89真係抵玩,唔好以價錢來決定好壞,大家都係旗艦級,7010同89都係同級,只係聲底大家唔同,自已 ...

大家又睇吓日本街價先

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

白鑽玩家

馬蘭士 SR7010 和先鋒 LX89 ,那ㄧ部比較好些呢 ,求各師兄指㸃迷津 !

邊部好? level高? 可能無乜意思
有啲好得嚟......setting太過複雜九成以上調教功能新手無可能唔識用
有啲好得嚟......setting太覇度cal完唔啱聲都無得改
有啲好得嚟......所謂setting都係玩假聲加迴音殘響
有啲好得嚟......要駁電腦但少花神到cal低唔cal高連距離都要用手入

所以睇自己須要啲乜野

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

gikifk 發表於 2016-7-27 07:58
唔等就買先峰

呢期先鋒當旺....!!!!
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

白鑽玩家

孤身走我路 發表於 2016-7-27 12:45
呢期先鋒當旺....!!!!

都唔係睇旺唔旺
最緊要睇啱唔啱用

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

萬伍元以下買安仔 900

白鑽玩家

你咁講好難幫你簡,  雖然比我一定揀先鋒89,  但係咁講好唔公平,  因為你首先要知自己要乜,
師兄介唔介意講下自己對聲音取向係乜嘢??
聽歌還是睇戲多??
JBL ARRAY 1400/ARRAY 880/ARRAY 1500
JBL LS40 / CONTROL 28-1L
PIONEER SC-LX901/ LEXICON DD8
ATI-AT543 / PIONEER LX500 / X9s
EPSON TW8400 /150"RX-1 PRO

白鑽玩家

matt88p 發表於 2016-7-27 15:00
你咁講好難幫你簡,  雖然比我一定揀先鋒89,  但係咁講好唔公平,  因為你首先要知自己要乜,
師兄介唔介意講 ...

現在用馬蘭士 sr5010 , 覺得聲音柔了些 ,加了後級改变不大 , 看戲 60 聴歌 40 .