設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] a-ha ... 首首新創作都係驚喜!

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-7-29 13:18
这首歌真的太好听,看来这次又得花钱了,从您的post获益良多, 花錢也多!咱们的听歌口味也蛮相 ...

哈哈,早發現喜歡嘅音樂總好過一世都冇聽過,既然師兄啱聽,送多首小弟好喜歡心水 "Time And Again",同樣來自超正嘅 Lifelines 大碟。記得某周末下午小弟 Marantz CD player 不停 repeat 這首歌,沉醉於好美麗嘅結他同弦樂之中 ... 細心留意首歌同啲音樂,好靚 。純真嘅年代營造咗一隊純真嘅音樂創作團隊,以後唔會再有。

評分

參與人數 2威望 +59 金錢 +59 收起 理由
alibabar + 50 + 50
Grandmaster + 9 + 9 超正!

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-7-30 00:37
哈哈,早發現喜歡嘅音樂總好過一世都冇聽過,既然師兄啱聽,送多首小弟好喜歡心水 "Time And Again",同 ...

动听 , 又一首好歌!一直对他们新作品一知半解只听旧歌, 现在才晓得!

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-7-31 21:49
动听 , 又一首好歌!一直对他们新作品一知半解只听旧歌, 现在才晓得! ...

只聽佢哋啲舊作?等小弟 list 出小弟最喜歡嘅幾首極品中嘅極品,相信冇人唔識 , 呢啲咁靚弦樂琴鍵音樂以後唔會再有,好用心好感性 , 珍惜。每次聽 "The Sun Always Shines" 都好激 ,琴鍵/電子/弦樂配合得天衣無縫 , 經典!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

Grandmaster + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

psb兄似乎忽略了这首冠军歌

鑽石玩家

有段時間,都好迷這樂隊,近排要留意啦……

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

鑽石玩家

文次郎 發表於 2016-8-3 11:24
有段時間,都好迷這樂隊,近排要留意啦……

師兄們如有興趣,可先向上面嘅 The Singles 1984-2004 精選 CD 埋手,唔駛買佢哋嘅頭5隻大碟 (千祈千祈咪買第4同第5隻大碟), 小弟亦只有呢隻精選 CD , 集齊搞掂晒啲舊作。覺得佢哋新啲嘅後5張大碟仲正 (小弟全部收齊晒) - "Lifelines","Minor Earth Major Sky", "Analogue","Foot Of The Mountain" 同 "Cast In Steel",  真係隻隻精彩!等最新嘅 "Cast In Steel" UK 豪華版 2CD 到手後,再影返張 A-ha 全家福相

評分

Grandmaster + 9 + 9 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-4 19:33
師兄們如有興趣,可先向上面嘅 The Singles 1984-2004 精選 CD 埋手,唔駛買佢哋嘅頭5隻大碟 (千祈千祈 ...

psb的宝贵意见对小弟很有帮助 , 在淘宝找寻中!第四和第五张专辑不买就是了

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-8-6 14:15
psb的宝贵意见对小弟很有帮助 , 在淘宝找寻中!第四和第五张专辑不买就是了 ...

多謝師兄, 唔記得講聲,純粹小弟個人口味同意見咋 , happy hunting! "White Canvas" 同 "Time and Again" 之前提過 , 再分享多兩首又係來自 Lifelines 大碟嘅單曲 - "Lifelines" 同 "Forever Not Yours"...., video 令小弟想起聖經講嘅挪亞方舟:

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

今日網上見到粉絲分享嘅 A-ha 大碟全集圖,將所有大碟擺埋一齊,好正好過癮,代表咗團隊由始至今音樂路程 discography , 由首張大碟 "Hunting High & Low" 到最新嘅 "Cast In Steel" ,  清楚晒啦 :

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-8 18:48
今日網上見到粉絲分享嘅 A-ha 大碟全集圖,將所有大碟擺埋一齊,好正好過癮,代表咗團隊由始至今 ...

昨天刚刚收到cast in steel 2cd,超级好听,很捧的音乐 !