設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

HT-S7705 冇聲問題

新仔玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
你好, 小弟剛入手了HT-S7705, 但發現有2個INPUT 有問題想問一下。
1. 接駁電視。
買了條光纖線, 駁了電視, 於TV/CD HDMI 影像設置SET左無"-----",  Audio set 左 optical,  起初見機上的Digital 及 RCM閃下閃下, 過一陣就長亮有聲, 再過一陣又閃下閃下冇聲, 不斷重覆這樣, 時有聲, 時冇聲, 過左一會, 而家DIGITAL 同CRM 都不亮也不閃, 一直冇聲, 熄機開機都冇反應。 請問是設置問題還是什麼呢, 求教。電視是LG GH8500, 另外ARC 是怎樣開啟的, 啟用時 amp 應該選咩channel 先可以出倒電視聲呢?

2. 另外接駁LETV 盒, 聲音是不斷的時有時冇, LETV 直駁電視是無問題的, 証過換幾條HDMI 線都是這樣, 求教。

另外, 駁blueray,  MyTV box 時冇問題的。

求解答。 thank you.  

讚助版主

你好 , terryhong92師兄 ,

由於需要了解更多你的設定資料 , 麻煩請你PM聯絡電話給我 , 我會安排技術人員與你聯絡 , 謝謝!

客戶服務中心資料
電話:+ 852 24298148
地址:香港九龍尖沙咀梳士巴利道3號星光行10樓1033室
週一至週六 上午9時至中午12時,下午1時至6時

如有問題歡迎再次查詢 , 我們非常樂意協助你 , Onkyo客戶服務部

新仔玩家

OnkyoHK 發表於 2016-7-12 10:44

由於需要了解更多你的設定資料 , 麻煩請你PM聯絡電話給我 , 我會安排技術人員與 ...

Ok,  thank you.  已PM 我的電話。

讚助版主

terryhong92 發表於 2016-7-12 13:32
Ok,  thank you.  已PM 我的電話。

剛剛技術人員已致電與你聯絡並建議解決方法 , 如有需要請再次向我們查詢 , 謝謝!

客戶服務中心資料
電話:+ 852 24298148
地址:香港九龍尖沙咀梳士巴利道3號星光行10樓1033室
週一至週六 上午9時至中午12時,下午1時至6時

如有問題歡迎再次查詢 , 我們非常樂意協助你 , Onkyo客戶服務部