設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: blackcolor

[討論] 如果 3 選 1,你會點揀?

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2016-7-12 10:03
你就係問錯問題~~~~~

因為我知道我既財力響以為都 “只會” 玩「合併」⋯⋯⋯⋯{:6_125: ...

原來同是天涯倫落人
(Post76 Android 手機版送出)
【苦盡甘來】

黃金玩家

keke323 發表於 2016-7-12 09:59
晶爺,我早幾日收左部 axis
如果 sigmas 同 axis比較你點睇
(Post76 Android 手機版送出) ...

SubStation Axis ?

呢部其實係咪 LC+HC 既合併版本?

其實有咩分別?
只係4個位既 HC ? 定係?

幾錢?

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

我都用緊Axis,我投佢一票
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2016-7-12 10:23
SubStation Axis ?

呢部其實係咪 LC+HC 既合併版本?

minisub axis 咋
【苦盡甘來】

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

keke323 發表於 2016-7-12 10:24

唔好睇少Minisub Axis,佢跑贏好多其他產品
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

黃金玩家

keke323 發表於 2016-7-12 10:24

幾錢?

呢部都正喎!

因為唔鍾意佢個咩 neutrik adapter! 始終覺得多隻xx 多隻X !

又可以用返的 power cord!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

咁醒目!
minisub axis 有 DC blocking.
Sigmas 無。
唔計 axis d choke 是新設計。
其他功能一樣。
你話邊個好D丫?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
keke323 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

blackcolor 發表於 2016-7-12 10:00
師兄,太深既句子,小弟未能解讀!請見諒!

HC or LC 都有諗過,但又好似瘋癲左的! ...

因為始終唔同 amp or speaker ! 所以想睇下用過既師兄既意見!<---唔關 amp or speaker 事架啵~

再問多少少,如果呢幾款電處如果同的貴價拖板($10-20k)又點比?效果會唔會差好遠?<--- 拖板?咪玩啦!拖板掂我就唔使兩皮幾買隻LC啦。

因為始終擔心點都有的 cut 頻問題!<--- 由入門級的 cleanline2 開始,從無覺有cut 頻問題喎。

1萬

黃金玩家

blackcolor 發表於 2016-7-12 10:38
幾錢?

呢部都正喎!

因為唔鍾意佢個咩 neutrik adapter! 始終覺得多隻xx 多隻X ! <--- 錯哂。高級野先用 power con 的。是鍍銀的。起碼會鎖死綫尾,唔驚意外 chok 甩綫導至燒野先。唔明點解會多隻xx 多隻X 。power con 代替左 IEC 個位之麻。無多到野啵~

黃金玩家

plnl88 發表於 2016-7-12 10:56
因為始終唔同 amp or speaker ! 所以想睇下用過既師兄既意見!

師兄,其實香港邊間代理?

我見同英國官網好似唔同!係咪轉左代理?

另外咁 minisub-axis 同 substation intergra 有咩分別?謝謝!