設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] O_o microsoft 4K HDR PLAYER

銀級玩家

井底蛙底音fans

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

根據亞馬遜公佈的資訊,所有型號版本的Xbox One S都全部售罄,他們會在晚些時候再補充庫存並開放預購,但並沒有透露具體日期。

Xbox One S預計今年8月份發售,而它此前就已經售罄過一次了,上個月微軟在E3上公佈Xbox One S以後,2T版很快就賣光了。 Xbox One S將在原版Xbox One基礎上顯著提升硬體性能,帶來4K高清遊戲體驗,搭載4K UHD藍光光驅,專為電子遊戲進行4K擴幅,支援HDR,而且佔用面積還減少40%。

微軟目前尚未公佈8月份Xbox One S的確切發售如期。 500G版本和1T版本將在耶誕節檔期發售,但可能根據2T版本的檔期情況提前發售。

大賣特賣! Xbox One S各型號版本亞馬遜再次售罄

新主機嘅外型同細節基本上都同前一篇文章所講嘅流出資料一樣,新主機嘅體積比舊機細 40%,而且採用全新名為「robot white」嘅白色,而且更重要嘅係部「Xbox One S」內置左火牛,以後終於唔使再拖住隻大牛龜周圍走喇!

另外,「Xbox One S」支援 4K Ultra HD 畫質嘅 Blu-ray 播放,亦支援 High Dynamic Range(高動態範圍 HDR)嘅影片同埋遊戲,唔使解釋都知會有更加細緻同鮮豔嘅畫質表現啦~

手掣方面雖然外型無咩點變,但就加入左藍牙接收器,可以無線連接至 Windows 10 嘅電腦同平板等使用。仲有一個亮點就係而家玩家可以同官方訂製獨有嘅 Xbox One 手掣,可自定嘅包括有外殼、按鈕及方向掣嘅顏色,每個售價為 79.99 美金(約 620 港幣),而額外比多 9.99 美金(約 78 港幣)仲可以加鐳射刻字添!~

「Xbox One S」定於今年嘅 8 月份正式發售,將會首先推出 2TB 版本,每部價格為 399 美金(約 3,100 港幣),比之前流傳嘅 499 美金平左 100 美金,至於 500GB 同埋 1TB 嘅版本就會喺遲啲先出,兩者價格分別係 299 以及 349 美金(約 2,340 及 2,800 港幣),詳細消息要等官方公佈喇~

[youtube]XuTwtOo88r8[/youtube]
本人新手,有錯請插 :P
Pioneer VSX-923, JL 112 x QED reference
Energy CF30+CC5

星級玩家

遊戲機出4K會唔會靚
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

第一水實大把人搶.

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

港版唔知幾時有呢!

鉑金玩家

旺角涼粉有水貨

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

唔打機當player都抵玩
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

尋曰試咗超人蝙蝠俠,HDR果然唔錯,但 XboxS竟然出唔到Atmos,希望日後升級解決

鉑金玩家

Diazico 發表於 2016-8-8 11:09
尋曰試咗超人蝙蝠俠,HDR果然唔錯,但 XboxS竟然出唔到Atmos,希望日後升級解決

如果出埋atmos同dtxs就買硬

黑鑽玩家

尋日用蝙蝠俠arkham knight 試下PS4 同xbox one s, 用yamaha 5100接收用4K輸出,我發現ps4版本比較清晰,xbox 比較朦,可以印證ps4 機能真的比較高