設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 買完ROXANNE II 後一直念念不忘....

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

買完ROXANNE II 後一直念念不忘....

今日終於忍吾住...

待續

聽慣左重口味既ROX II, 隻LAYLA II 一時之間有少少吾係幾適應  ...

待續

星級玩家

待續............

黃金玩家

師兄真係有米 :)
噤上法比我會買2對CM,換曬D線佢 XD

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

daizyoubu 發表於 2016-7-3 08:08
師兄真係有米 :)
噤上法比我會買2對CM,換曬D線佢 XD

CM興趣吾大, 我又吾係ON STAGE工作, 屋企用, 做乜要去做CM? 搵自己麻煩?

原線都未聽熟, 一上手就換仲浪費

@另外走去買兩對CM, 同我去買LAYLA方向又吾同....

鉑金玩家

JH真愛

黃金玩家

jaffeinism 發表於 2016-7-3 08:22
CM興趣吾大, 我又吾係ON STAGE工作, 屋企用, 做乜要去做CM? 搵自己麻煩?

原線都未聽熟, 一上手就換仲浪 ...

可能我由Angie I,換耳膠D聲又太薄高音刺耳、COMPLY結象好左但成本高又矇左、仲要我本身大細耳(中、內耳)。依家轉左CM,一時有感而發。師兄唔好介意 Orz

有機會我都想試下AK兩大名物。師兄聽開咩多?用咩膠/綿?有咩評價?多多指教。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

daizyoubu 發表於 2016-7-3 10:23
可能我由Angie I,換耳膠D聲又太薄高音刺耳、COMPLY結象好左但成本高又矇左、仲要我本身大細耳(中、內耳 ...

原耳膠用法係一套套到盡, 個管口(3個洞位置)要同原膠平口, 耳膠用番跟耳機尼個SIZE, CP100用過, 但個BASS好似用左之後會BOOST左.... 之後又拆番用番原膠

聽得好雜, BACH, BEETHOVEN, MOZART, ... 綾原智繪, 三盲鼠, 天下無雙(原聲), 東邪西毒(原聲), 如夢(香港女歌手), PIZZICATO FIVE, steve vai,  joe satriani, miles davis .... MR Big,

鍾意JH又鍾意ROCK野, VAN HALEN一定無走雞

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

ROXANNE II 聽過一次, 又OK喎, 夾我隻AK240 好得呀,
人聲夠甜, 樂器夠現, 比隻之前既1又唔大隻, (下Delete 1000字介紹,)
但價錢仲得, 唔捨得入住, 忍一忍手先.....!! 算叫做無得返轉頭Tim !!
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 綠翡翠勲章

(Post76 Android 手機版送出)
Portable Music Lover