設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[人型] Enterbay 1:9 Curry Harden 明天開賣

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

來自金州勇士的Stephen Curry 以及侯斯頓火箭的 James Harden

香港旗艦店發售日期:7月3日
會員優先購買日期: 7月2日
售價:HK$ 780 (每款)

鋪頭有實物了,後面個1:9球架幾得意,不過未知點賣,要等動漫節公佈,當公仔玩都唔錯,難得可以用積分,又有多對鞋送,值得考慮!不過隻手真係敗筆,我情願可動性低D, 今次終於識改用磁石上架,唔再用個夾,無咁礙眼

P.S.:如果有人想會員幫手明天買,夾到時間的話,我可以幫手!會員買Curry會多對鞋

(Post76 Android 手機版送出)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

入手了
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我覺得價錢都合理, 1:9唔太大隻易拎上手玩. 不過我都好耐無睇NBA了,就算買都只買當年出名(Bulls Jordan時代) 果d算.

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

Its horrible n nothing like Hot Toys. Curry face doesnt look like him, body size not proportional n the joint is ugly.
Why buy something that will sore your eyes when you display it ??????????????????????????????????????
BenQ W5700 I LG 65 C1 I HDfury Vertex 2 I Marantz AV10 I Krell S1500 I Emotiva XPA5/2 I Oppo 203 I Eversolo A6 ME l Wilson audio SabrinaX l MK S150 750 V12+ I JBL Control X I KEF Q50A

行動組版主

ac388 發表於 2016-7-4 15:12
Its horrible n nothing like Hot Toys. Curry face doesnt look like him, body size not proportional n  ...

幾舊水我自己無咩要求,佢有d做型屈好後都OK的,Body怪怪地就真係慘D

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

阿定 發表於 2016-7-4 15:22
幾舊水我自己無咩要求,佢有d做型屈好後都OK的,Body怪怪地就真係慘D

我覺得"屍站"咁企就怪o左d, 不過見第一張相, display 內set pose 都好型呀.

ps: 可能有玩開DCD 同mattel DCU, DCD就幾乎零可動不過雕功好. mattel就多關節但成隻figure"一節節", 一睇就知係"玩具". 所以都明白"可動"同"外觀"要取得平衡都唔易. (NBA運動員我就prefer多d可動, 因為可以set多d唔同的pose, 否則有少少浪費咁~)  

行動組版主

gashapon 發表於 2016-7-4 16:31
我覺得"屍站"咁企就怪o左d, 不過見第一張相, display 內set pose 都好型呀.

ps: 可能有玩開DCD 同matte ...

我都係貪佢可動,佢有D pose可以擺得幾好睇,樣就唔係好似,同1:6無得比(1:6都唔覺好似就是),但可玩性幾高,動漫節會有籃球架賣,如果唔貴,都可以買番個來玩,1:6我都買唔少(買到可以用積分換呢隻1:9返去唔駛比錢),但1:6玩上手都會有d就住,可能會買多隻1:9一齊玩,但想唔到買邊個,現役除左Curry我又無咩邊個特別鐘意,Curry又唔適合擺入樽pose(雖然佢入到...)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

阿定 發表於 2016-7-4 16:45
我都係貪佢可動,佢有D pose可以擺得幾好睇,樣就唔係好似,同1:6無得比(1:6都唔覺好似就是),但可玩性幾 ...

如果我買都係jordan, rodman果d, 因為jordan退休之後都無點睇NBA了.
其實EB又好HT又好, d頭雕都唔係個個似(可能因為頭雕無咩表情) 所以我又唔會好在意100%似樣, 基本上80-90%似已經好OK了.(始終只係玩具一件)