設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 原用zx1 想換player 各師兄有咩好推介

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
本身用開zx1 但近日想升級有咩好推介?
聽流行歌多,想推力爆炸力更強的player

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

自已用緊ZX100, 我自已係Sony Fans...
泡菜機好多人吹, 我都有V10
但係唔鐘意ESS粒chip的聲(唔耐聽, 好假), 都係聽慣Sony果種電磁味先買Sony
睇你自已, 我會推介ZX100

(大陸機Fiio未玩過, 之前都諗過買, 但係上網睇過D耐用性好化學[成舊電池開蓋, D掣用耐左會甩]之後都係買番Sony)

鑽石玩家

睇你用乜耳喇...如用SONY或普通無乜特性的耳機聽MP3嘅.....SONY Player的味精绝對可以幫你提神醒腦, 但如果你的耳機分音清楚, 低頻有力, 高音通透的話....平點可以AK70, N6....有啲Budget可以上依家仲有得賣嘅AK240 Blue Note 或 Cowon PS....................至於大聲(不是大力)過手機而又永遠無現貨的ONKYO和換2粒貴過自己的OPAMP才正常返的Valoq.....我情願用鉄菊加MOJO了!!!
毒海無涯....回頭又不見岸!!

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

補充: (唔係支持Sony)
一個player的售後, 耐用都好緊要

睇下邊隻間售後近自已或可接受(冇理由住柴灣代理保養係荃灣), 耐唔耐用, 買番黎唔會幾個月之內小晒鬼咁

如果唔買Sony, Onkyo或者Pinoeer應該都OK...日系機的QC係好D

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chief424 發表於 2016-6-28 20:06
但係唔鐘意ESS粒chip的聲(唔耐聽, 好假), ...

等我試下先,其實當時選sony係某程度喜歡佢味精

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

terry0087 發表於 2016-6-29 08:12
等我試下先,其實當時選sony係某程度喜歡佢味精

唔係話味唔味精既, 岩聽就得
我由以前A系聽到F系,再由F系聽到ZX系
之前買V10, 但係V10唔岩我feel (D聲好假...得個清字,但冇果種樂器演奏的力度係度)
都好猶豫買唔買X3同X5二代, 但係中國製的始終有保留(我買過Meizu, 都係一般), 同埋中國機咁耐以黎都未解決最基本的問題; 熱; 用得耐會熱
所以都係買Sony

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chief424 發表於 2016-6-28 20:06
但係唔鐘意ESS粒chip的聲(唔耐聽, 好假), ...

好下次試下

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nikfung 發表於 2016-6-29 06:17
睇你用乜耳喇...如用SONY或普通無乜特性的耳機聽MP3嘅.....SONY Player的味精绝對可以幫你提神醒腦, 但如果 ...

我用fitear 334 都諗緊ak

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chief424 發表於 2016-6-29 06:57
補充: (唔係支持Sony)
一個player的售後, 耐用都好緊要

我都係咁諗,但日系選擇係少

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chief424 發表於 2016-6-29 21:04
唔係話味唔味精既, 岩聽就得
我由以前A系聽到F系,再由F系聽到ZX系
之前買V10, 但係V10唔岩我feel (D聲好 ...

我用過dx50 唔係唔好聲但真係感覺唔係太好用咁