設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: HD_2

[討論] 有傳克勤過檔英皇

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Will 發表於 2016-6-16 17:29
流住大台嘅血, 去星夢仲好, 大把膠劇主題曲唱

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

當克勤過檔的前後,以 頑球 的性格,一定會出返一大堆新的炒飯精選碟,挖返一大筆!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

903881997 發表於 2016-6-18 16:10
當克勤過檔的前後,以 頑球 的性格,一定會出返一大堆新的炒飯精選碟,挖返一大筆! ...

都好呀,起碼消費者多d 選擇,最好係靚聲版。

利申:上次隻冇朋友精選我已經冇買。
Liverpool Fans

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

yukiseto 發表於 2016-6-18 10:28
佢要轉會, 至少代表佢仍然想做野, 仍然心中有火, 佢所受批評, 我不知道有幾多是真抵鬧, 有幾多係D人為反而 ...

轉會係為錢同名利
(Post76 Android 手機版送出)
ant9284

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-6-18 15:58
我就唔係咁睇, 只要一睇當年軒仔走環球時最後一隻係咩碟同咩歌, 依家係英皇仲有冇出果D歌就知~ ...

大王講緊Pink Dahlia?
咁果時環球又未到而家而家咁係唔係都出翻唱碟
而張敬軒翻唱係勁同埋一直都係佢嘅傳統
就係好幾隻大碟都有翻唱歌 留低鎖匙直頭唱到某啲人當佢係原唱
同埋Pink Dahlia係不可否認一隻高質翻唱大碟 好錄音 切題選曲 高水準演繹
唔可以同現時某啲濫出嘅翻唱相比
至於佢過英皇暫時都係正面嘅 青春常駐真係將佢帶返去酷愛嘅高峰
我擔心嘅係英皇管artist嘅手法有可能阻礙佢自由發揮
王傑同Eason係當中經典

至於李克勤過檔又反而合理
自從李克勤演奏廳1-2之後
佢真係沉咗 公司又真係唔太理佢
我諗唔係譚校長佢冇咩可能留咁耐
轉公司轉環境對克勤呢個實力派係絕對一件好事

黃金玩家

ant9284 發表於 2016-6-18 17:21
轉會係為錢同名利

我個句為反而反真係好貼切!唔通錢同名利你唔要?扮清高呀!佢要錢同名利係人之常情!只係佢起碼係靠出新歌來賺錢,唔係靠番炒或連碟都唔出,呢点已經足夠啦!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
michael.t + 10 + 10 唱歌都係搵食姐

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

michael.t 發表於 2016-6-18 18:55
大王講緊Pink Dahlia?
咁果時環球又未到而家而家咁係唔係都出翻唱碟
而張敬軒翻唱係勁同埋一直都係佢嘅傳 ...

我都係估架炸, 因為我見佢係英皇之後全部都係新歌, 我個人覺得佢唔係幾LIKE上次要出全隻都係番唱作品呢~~

不過我真係估架炸~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-6-18 23:33
我都係估架炸, 因為我見佢係英皇之後全部都係新歌, 我個人覺得佢唔係幾LIKE上次要出全隻都係番唱作品呢~~ ...

都啱
同埋聽翻唱英皇都有靚聲泳兒

離題太耐了 咁大王點睇蒙面克勤過英皇

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

yukiseto 發表於 2016-6-18 20:09
我個句為反而反真係好貼切!唔通錢同名利你唔要?扮清高呀!佢要錢同名利係人之常情!只係佢起碼係靠出新 ...

要錢同名利係常情, 但最好唔好話轉會係為咩做好音樂,咩要有新特破新火花

講真,佢過去幾年如果無出嗰幾隻碟,會係對香港樂壇一個大貢獻
ant9284

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

希望有好歌聽,轉會足球界都好平常啫,又不是殺人放火