設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: blackcolor

[用家報告分享] 不想說明。。。

黃金玩家

HenryHou1 發表於 2016-6-6 15:15
一日﹖

好明顯係講緊時薪啦! 專業人士梗係段鐘計啦!

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2016-6-6 15:15
一日﹖

月薪呀
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Ccs56084342 發表於 2016-6-6 22:37
萬幾個月只系兼職,正職系幾萬

我都好想可以去到幾萬銀一個月
無辦法...英文,國語 又唔識
去唔去就係去唔到嗰個 grade
【苦盡甘來】

黃金玩家

keke323 發表於 2016-6-6 23:01
我都好想可以去到幾萬銀一個月  
無辦法...英文,國語 又唔識  
去唔去就係去唔到嗰個  ...

咁都可以住西貢背山面海萬尺大宅再日日戴住黑鋼地通聽住西卡唱歌你聽
KE總你係得既!

黃金玩家

HenryHou1 發表於 2016-6-7 09:38
咁都可以住西貢背山面海萬尺大宅再日日戴住黑鋼地通聽住西卡唱歌你聽
KE總你係得既! ...

Bamford 個隻黑鋼?

超鍾意呀!

原來呢道全部都係富豪!仲要係有品味個隻!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2016-6-7 12:51

超鍾意呀!  

我.....我有去過富豪酒店食buffet
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

3萬

白鑽玩家

- KK-

HenryHou1 發表於 2016-6-7 09:38
KE總你係得既! ...

你咪信隻叮噹亂 up 啦 {:9_436:}
(Post76 Android 手機版送出)
【苦盡甘來】

3萬

白鑽玩家

- KK-

blackcolor 發表於 2016-6-7 12:51

超鍾意呀!  

佢地吹水咋
(Post76 Android 手機版送出)
【苦盡甘來】

銀級玩家

終於多個R1用家,好!我對FDll連墊都冇,直落20mm鋁板。
KEF R1, Benchmark AHB2 bridged, DIY SRPP Tube Pre, Chord Dave & M-Scaler, Aries G2, CA CXU, Clearaudio Perfor. DC, TT-5,Ortofon Quintet Bronze, PS Audio Phono, Intona USB Isolator, Nordost Fie

黃金玩家

小小分享一下......

聽左一個星期多的,可能金仔力水真係幾夠,reference 1 分析力幾好!

低音又好夠,又有長短筒可以替換!如果用「長筒」,會有好似 sub-woofer 深潛既感覺!

另外樂器分離度好好!好清楚聽到唔同樂器既位置!

不過 reference 1 都好敏感,我只要輕輕移動一下「角度」(打直或 toe-in)、「前後」移動、或拉開「左右」距離.........etc

只要位置有少少改變,都已經好明顯聽得出人聲和樂器既分別! 呢樣野要好小心和慢慢 fine tune !

最後可能我所有線材都比較中性,某的歌曲既聲音會比較「乾」!

不過時間太短!部 Amp 同喇叭都有排煲!到時先再考慮加添補品!

暫時係咁多!多謝收睇!