設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: alleelarry

[活動] 【76送大禮】《紅衣小女孩》藍光影碟得獎名單公佈

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

alleelarry 發表於 2016-5-31 10:50
實不相暪,小版主都只不過是遊戲主持人,未有睇過呢

但睇番介紹,的確幾吸引下,想知好唔好睇 ...

經歷就冇乜,我諗香港人最多經驗,比鬼壓
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

見習玩家

我屋企喺地下嗰層嘅!細個嗰陣有幾晚瞓瞓下,比好多好似操兵嘅腳步聲嘈醒左,冇理佢繼續瞓

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ

我想講一個有關《筆仙》嘅真人真事故事。事緣發生於我中學年代,當時我同阿 John (朋友之一) 考試完後離開場地,但我哋各自返屋企途中,我突然有把聲音由後面叫:「Teddy!」好自然地向後望,誰不知,原來當時路上只有我一人聽到,我繼續行,聲音再次出現:「Teddy!係我呀!」我心想誰人呀?我叫 "志威" 呀!我當時真係好驚,無理由有人會知道我心中嘅想法。"志威" 就話,你唔使驚,你見唔到我但你係識得我嘅,我心中千萬個問號?我識你?"志威" 話,你咁快就唔記得我啦?剛剛你同阿 John 考試時我喺點樣幫你哋合格呀!!你記得嗎?我驚到想死,《筆仙》唔會嘅,"志威" 話,你終於記得我啦!我好驚咁問,所有嘢都完啦!你仲嚟搵我什麼事呀?"志威" 話,說來話長,總之由今日開始我會守護你同阿 John 身邊。我唔敢再想,用最快速度去找阿 John,之後,將我所發生嘅事話比阿 John 知,阿 John 話,會唔會因想考試合格而玩《筆仙》而令今日嘅事發生呀?最後,我哋兩個決定去找高人去解救,點知,高人一見到我同阿 John 就話,你哋唔使講,我知發生咩嘢事,你兩個唔可以趕走佢,我即時目定口呆,阿 John 問,點解呀?高人就話,因為前世你兩個係比佢害死,而你兩個可以投胎,做到好兄弟都係命中註定,而佢唔可以投胎就係要償還他生前的業債。但由發生事到今天我同阿 John 出街都會好似三人行咁,但都好似高人咁講,有人暗中保護我哋,有事發生就同我哋擋殺,直至至今。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
alleelarry + 20 + 20 精彩

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章

雖然無撞過鬼 但係每逢月尾自己就會化身成窮鬼

高級玩家

有一晚,瞓下瞓下,聽到D收音機聲,但係我放在床頭部收音機冇開到架喎!真係嚇死我囉!

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

記得幾年前有一晚發夢中六合彩,好努力記住的號碼,但醒來只記得5個字,於是用5個字串均佢,用咗幾佰元,最後竟然20元安慰獎都無,真係撞鬼。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

查看全部評分

銀級玩家

同朋友去韓國玩,間酒店比較舊,跟足手續拍門襟鐘先開門,打開門一陣霉味,黑忟忟,窗又梗窗,已經灰灰地。當時黄昏,朋友先沖涼再出去,我就邊等邊睇電視,洗手間傳來啪啪聲加韓文嘈交聲,最初以為隔離房,但聲音愈來愈大,走埋去聽,好明顯係洗手間傳出,又以為入便有電視,朋友開住睇。時間係咁過但聲音一直無停,忍唔住去拍門問吓咩事,但無反應,依然韓文嘈雜聲。

等咗成個鐘開始忟再去拍門,今次就直接用韓久回應鬧我,係感覺鬧緊我。開始心寒……等咗個半鐘左右,朋友出番嚟,邊抹頭邊話"行啦!",我問佢搞乜搞咁耐,佢就話"沖個涼一陣之嘛",我入去望吓係無電視,再問佢有無聽到咩聲,佢又話無。

佢堅持只係入咗去三個字左右,但我就選擇唔出聲,費時嚇佢,玩完番去我就話開燈瞓,可能自己知有野所以瞓唔到,深夜時洗手間不停有滴水聲,但我就當然無入去探個究竟……

直到番香港先講番俾朋友知,佢勁驚,唔明點解會入咗咁耐,而自己無感覺,其他所有野就只得我一個人感受到……

小弟個人經歷一單……

評分

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

試過去泰國旅行時住尾房,櫃桶又有本聖經都㗎話唔驚,成晚仍住有嘢,最後都眼光光到天光,所以結論係入房後唔好亂咁摷嘢自己嚇自己
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

得獎名單公佈(排名不分先後):

teddyng637
horace_tsang
mrlittlejacky

恭喜以上三位得獎者!

煩請得獎者在得悉得獎名單後 3 日內以 PM 向本貼管理員發出得獎確認訊息,否則將被視作放棄得獎權利處理。

為方便確認身分,請幸運兒在訊息內明確列名網名、76-FriendClub  會員編號 (如適用)、中英文全名及 電郵地址 (只作收取領獎信之用) 。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
horace_tsang + 10 + 10 xie xie
mrlittlejacky + 10 + 10 感謝!

查看全部評分

Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1