設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

[12 吋] 終於都要行上這條不歸路

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

小寶老豆 發表於 2016-6-1 11:09
... 自從阿囡出現之後... 所有玩具同 Lego 都俾太座封印左...

而家屋企只有...  ...

我就係結咗婚, 個女出世之後先多咗時間同錢去買野玩, 因為再冇夜蒲, 慳番唔少.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

唉…我依家想揾返哂D龍珠公仔都揾唔到,都唔記得當年放左係邊。
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

MSZ 發表於 2016-6-4 08:07
我就係結咗婚, 個女出世之後先多咗時間同錢去買野玩, 因為再冇夜蒲, 慳番唔少.  ...

我都係結咗婚同個囡出世之後, 無再夜蒲...

但跳左入音響 E 條不歸路; 所以唔覺慳返唔少...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-6-4 11:43
唉…我依家想揾返哂D龍珠公仔都揾唔到,都唔記得當年放左係邊。
(Post76 Andro ...

... 應該地政署認為係僭建... 不提證供下拆 L 左喇...

你係日出康城入啲搵到佢地 ga la...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

小寶老豆 發表於 2016-6-6 09:31
我都係結咗婚同個囡出世之後, 無再夜蒲...

但跳左入音響 E 條不歸路; 所以唔覺慳返唔少...  ...

我啲音響N年前買落,呢幾年都再冇upgrade到。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小寶老豆 發表於 2016-6-6 09:37
... 應該地政署認為係僭建... 不提證供下拆 L 左喇...

你係日出康城入啲搵到佢地 ga la...{:6 ...

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

又來新野,仲唔快去訂,嘻嘻

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Ada 頭雕麻麻

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我幾年前有玩, 當時幾乎一個月訂一隻. 不過依家已經好少玩了, 大概一年先1-2隻 (仲要睇係咩角色). 一來心態上少了熱誠, 二來自從結婚後無同家人同住, 一個人要搞清潔時就唔想放到成屋玩具, 寧願間屋清d簡單d. 多d地方擺野好過.
我自己都無玩ironman了, 因為隻隻差不多, 只儲某些"經典"的就算. 不過貨期有時都幾長下, 好似我有朋友從未玩過12吋figure, 當時見到HT隻hulkbuster好型於是馬上去訂. 不過等等下都一年了, 再問佢佢都話依家無晒期待, 仲講笑到取貨時可能ironman已經出到MK-50了哈哈~

我自己玩玩具心態都係"有能力, 有心情, 有時間"就唔怕玩, 但如果玩到為了買野而影響了生活(例如搞到食飯都無錢), 甚至影響到家人(例如擺到成屋都係阻到其他人) 就唔好. 始終係我玩玩具, 唔係玩具玩我, 玩玩具係relax, 無理由因為件玩具影響到自己.

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

gashapon 發表於 2016-6-15 11:34
我幾年前有玩, 當時幾乎一個月訂一隻. 不過依家已經好少玩了, 大概一年先1-2隻 (仲要睇係咩角色). 一來心態 ...

有道理!環境許可就玩,到熱情減退果時可能送比你都未必有興趣!