設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mymrs

[請教] 買DAC 定換 AMP for KEF LS50

黃金玩家

samuelt 發表於 2016-5-23 20:14
換Amp,由其係有音染嘅,就肯定最快解決呢個問題,但又會增加日後再升華嘅難度!建議試下從電源,地線處理 ...

膽機D聲真系一聽中毒呀!不過不同膽會5會又有5同味道,分别又大5大呢?小弟部機有三種膽,12AU7,12AX7,KT88
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

mymrs 發表於 2016-5-23 01:21
THX  會吾會夠力推?

AV amp is not good at 2 channel playback.

黃金玩家

nicknick 發表於 2016-5-23 19:30
換amp正路,不過請換部夠力的amp, 你出題呢一部我擔心唔夠力。

完全讚同師兄説法 ,換amp是正路及要好力的才能推好隻LS 50.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄我都係用ls50,而最初同你情況一樣,首先如用avamp.去推ls50係一定推吾掂低音會失真,第二線材方面一定要用銅線,電源線喇叭線RCA線都要用銅線就最好,如用銀線d聲會好尖,至於amp方面可以考慮吓馬仔pm8005我覺得都推得幾好,因我本身都用尼個組合同馬仔有av bypass師兄你可以參考一下!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ykluk + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

不過最近我都有d身痕想換amp 諗緊馬仔14s1 定力仕文 505u因為想換部w數大d去推ls50! 15 16 緊

黃金玩家

kelvinmacmac 發表於 2016-5-24 10:03
師兄我都係用ls50,而最初同你情況一樣,首先如用avamp.去推ls50係一定推吾掂低音會失真,第二線材方面一定 ...

用銀線應該5糸叫尖D,系清D。
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

星級玩家

大家可以pm 我pm8005售價同係邊度買?Thanks~~~
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

mymrs 發表於 2016-5-24 12:12
大家可以pm 我pm8005售價同係邊度買?Thanks~~~
(Post76 Android 手機版送出)

there are some 2nd hand goods in trading area...

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

kelvinmacmac 發表於 2016-5-24 10:12
不過最近我都有d身痕想換amp 諗緊馬仔14s1 定力仕文 505u因為想換部w數大d去推ls50! 15 16 緊  ...

放心去馬,我可以笞你一定有分別, 你部機只要夠力水其實個底頻可以好唔錯
LS50 一定食到你想換個兩部,不用擔心
好老實講PM8005 推LS50 應該有好多野仲未發揮到
我分別用過4 部唔同W數AMP 推佢 ,所以我都可以好肯定答你LS50 係一對難推喇叭
正如好多CHING 所講既一樣, 都反映到點解咁多人買完要放既其中一個原因

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ykluk + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

得罪講句我過用AV AMP推LS50 出D聲甩箱都成問題,其他野已經唔雖要再講
或者係我部AV AMP唔夠班

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
wadee + 10 + 10
nicknick + 10 + 10 絕對認同, 我部av amp都唔夠

查看全部評分