設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Youtube 短片分享] 薛凱琪 Fiona Sit -《MISS FIONA》

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
《MISS FIONA》是Fiona在2016年推出的首支個人單曲。由Edward Chan作曲、編曲及監製,周耀輝填詞,一改以往快歌的groovy小品風格,韓式元 素加上euro beat的有力節奏,更首次嘗試演繹 RAP,形象帶出充滿自信的性感,盡顯女神風範。

12 年前出道,薛凱琪是人見人愛的陽光少女,永遠笑容燦爛,甜美爽朗,虔誠地唱著《麥 當娜一吻》《奇洛李維斯回信》,願望得到偶像的恩澤。12年後,少女長成女神Fion a,舉手投足都有萬人擁戴。依然對自己要求苛刻,但不再下台後偷哭,反而開始鼓勵新一 代的少女,也更大膽地迎接新挑戰。

為求令歌迷有耳目一新的感覺,《MISS FIONA》的MV還請來知名導演Vernie Yeung執導。現場有一眾少女和兩名日籍小妹妹,在mv內圍繞著Fiona齊齊熱舞 ,場面相當熱烈。今時今日的Fiona魅力十足,毋需像少女時刻意扭動腰肢,已擁有迷 倒眾生的氣場。

[youtube]frqyUYHloRw[/youtube]

MISS FIONA
曲 / 編 / 監製 : Edward Chan
詞 : 周耀輝

Oh oh Please call me Fiona
Oh oh oh
Put your touch on me (Put your touch on me)
Put your kiss on me (Put your kiss on me)
They call me FiFi…

自己買衫 去襯衫衫 靚啲㗎
自己想嘆 我想嘆嘆 好鬼難
彎腰鍚你 唔使叫我Madonna
回信俾我 可以叫我Fiona
細個越知 做女仔 一億種難難
大個越識 做女神 一個人行行
行不改姓 不改名 唔識打打
Dadadadadadadadadadada

誰時時提我 誰常常瞄我
I’m gonna take it, I’ll take it, I’m gonna take it
如傻人笑我 而潮人講我
I’m gonna like it, I’ll like It, I’m gonna like it
如人家家一致那麽麽一切那麽麽總有一億個
而自己嗎一個這麼麼一向這麽麽得我這一個
oh bali bali boom Nanananana oh
oh bali bali boom Nananananana oh
oh everybody boom Nananananana oh
oh bali bali boom Nananananana oh

Mr.Right, Mr.Wrong 揀邊個出去玩
玩呢啲 玩嗰啲knock knock 你好玩啲
邊個留長髮 oh chop chop 聽邊個話 (what are you saying?)
fxxx off the reason ,check out my riddim

誰時時撩我 誰常常噓我
I’m gonna take it, I’ll take it, I’m gonna take it
曾傻傻喊過 還層層走過
I’m gonna like it, I’ll like it, I’m gonna like it
oh bali bali boom Nanananana oh
oh everybody boom Nananananana oh

Say you’ll love me now
Heaven’s all that I’ve got
You need nothin better
I’m the reason why they call me Fiiiiiiiiona
Dare you to hold me
Fiiiiiiiiona, she drives you crazy

All Instruments by Edward Chan
Chorus and Rap by Shimica 黃宇希
Recorded by Edward Chan@nova
Mixed by Ken Lewis
ant9284

鑽石玩家

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

I don't like this image

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

Don't like 2.
…… 唔明找小dancer效果,
…… 唔明服裝選擇
…… 唔明背景配合,當然還有歌詞
…… 我真係唔明點解fionna選緊d什麼方向,可能自己仍當他小女孩。
但我明,我以前有買佢d碟。

黃金玩家

佢識唱歌嘅咩!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

化個咁嘅粧

黃金玩家

佢以前啲歌我依家聽仍然覺得好聽,但係轉左唱片公司之後唔知攪咩鬼,係唱片公司問題定係佢自己人到中年問題?