設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[原聲大碟] ☆★ 定期要做盤點, 今期係 “ 葉蒨文 ” ☆★

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

today tomato pasta lunch

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +110 金錢 +130 收起 理由
窮小子 + 50 + 50 肥仔囉~咁大堆頭。。。
dc903 + 20 + 20 吃吃吃,見到咁正。
Msuper + 10 + 10 嘩一入來就見到超級紅卜卜, 煙燻肉即食仲正.
CDROMRW + 10 + 10 咁正嘅火腿,我通常就切碎讅上面算。.
tlsk + 20 淨係想食D番茄仔
文次郎 + 20 + 20 樣樣都想食哂佢……

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

dc903 發表於 2017-7-1 17:26
羊的激情,可能就係傻羊
買咗好多年,最近才摷番
咁如果唔係喜歡都唔買啦

嘩,睇到禾眼都突晒,20個字評分真係唔夠講呀,呢只係咪叫阿爺正版呢?
講下呢個陰陽樂隊歷史啦,禾記得當年第一次識他們係電視播嘉士伯比賽,我無記錯的話我有買到 '迷' 卡帶,(以上記憶已經超級模糊,希望無記錯)。跟住因為工作原因已無乜留意香港樂壇,再跟住做了叛徒去聽泡菜歌然後又停了,再跟住呢3_4年又聽番歌,又學人懷舊搵番80/90年代的碟碟,唔知點解寺杞巧鍾意香港80年代的樂隊:陰陽樂隊、Beyond、牛仔褲、Raidas、浮世繪、小島等等,既然陰陽出道時我鍾意過,依家他們又繼續玩音樂無散Band當然要支持啦,我會影容陰陽係一隊巧完整的樂隊,除了結他鼓手亦有鍵琴手,而且他們各有所長,樂隊自己作曲、(曾經有幾首自己作詞)、編曲、監製好完整不求外人。
禾個人比較硬頸,想得到既野就用盡寺杞方法去追尋,你話難搵咩我唔信就係要經歷下體驗下!世上總有難事,但一定無不勞而穫的道理。
發完噏風,歡樂今宵!

評分

參與人數 5威望 +150 金錢 +150 收起 理由
dc903 + 20 + 20 we like talk talk talk,盡情吧。下次到羊.
文次郎 + 10 + 10 多啲發噏風,可以平行啲啲,唔係會變瘋子….
窮小子 + 50 + 50 今晚真熱鬧~齊齊整整
tlsk + 20 + 20 好精彩嘅噏風
ernietse + 50 + 50 以往我一向都係聽英文跳舞歌或者日本歌為主.

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

昨晚 Dinner, 出街食

四川擔擔麵,有花椒油嘅,所以有麻辣味
香辣嗻,頂得住。

後面係醉雞,好味!
可以挾住打遷鞦嘅小籠包,皮薄多汁,挾果時要小心D,穿咗漏汁會畀人笑

x

評分

參與人數 5威望 +150 金錢 +150 收起 理由
dc903 + 20 + 20 穿就穿啦,照吃也。
窮小子 + 50 + 50 C兄好~開飯啦…
tlsk + 20 + 20 我實會俾人笑
ernietse + 50 + 50 咁多碟餸我有興趣醉雞多啲,我唔鍾意食嚇嘢.
Msuper + 10 + 10 鍾意唔太辣的担担面,小龍對禾來講可有可毛.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

tonight fresh sweet summer fruit

x

評分

參與人數 5威望 +120 金錢 +120 收起 理由
Msuper + 10 + 10 補一補, 執碟快幾步!
dc903 + 20 + 20 仲有土耳其版。
文次郎 + 20 + 20 啲車厘子都好恨食,1,三高唔食得2,好鬼貴呀.
窮小子 + 50 + 50 洗5洗~咁補身呀… hehe
tlsk + 20 + 20 正嘢

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

ernietse 發表於 2017-7-1 18:20
today breakfast and earl grey tea

茶葉蛋 ~ 又會咁岩 。。。 hehe

x

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
sunboy + 80 + 80
Msuper + 10 + 10 好多年茂食過,最近有幫襯過買茶葉蛋!.
dc903 + 20 + 20 彈疍旦蛋…。
tlsk + 20 + 20 似紅雞疍多D。
ernietse + 50 + 50 咁多蛋, 實補到你窮小x子變超富有小子.

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

飲完茶 睇睇錶    岩岩係飲完 早茶定。夜茶呢?

## 靚仔C兄好 ~ 手快快打錯字 ( 糖不甩 )   先岩!

x

評分

參與人數 7威望 +210 金錢 +210 收起 理由
Msuper + 10 + 10 騙唔到禾,禾睇到呢個係夜茶晚餐!hehe.
tlsk + 20 + 20 富兄又扮窮,窮到燶 戴精工!
dc903 + 20 + 20 好大堆呀。
文次郎 + 20 + 20 吾……好久未去過酒樓食點心…….
ernietse + 50 + 50 如果將啲蝦米腸粉煎咗仲好味
CDROMRW + 10 + 10 咁正,見到好肚餓!

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

窮小子 發表於 2017-7-2 11:46
飲完茶 睇睇錶    岩岩係飲完 早茶定。夜茶呢?

第二味係乜東東嚟?點糖加花生?

窮小子    糖不乜~除自己喜好 加椰絲花生糖

好似有餡喎,湯丸似D,糖不甩應該係無餡嘅

評分

參與人數 4威望 +140 金錢 +140 收起 理由
tlsk + 20 + 20 精彩報告
dc903 + 20 + 20 擂沙湯丸?!
窮小子 + 50 + 50 糖不乜~除自己喜好 加椰絲花生糖.
ernietse + 50 + 50 我估係湯圓掛

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

CDROMRW 發表於 2017-7-2 13:14
第二味係乜東東嚟?點糖加花生?

窮小子    糖不乜~除自己喜好 加椰絲花生糖

靚仔C兄 早晨

## 見張點心紙 ~ 係咁寫 ( 糖不甩 )

湯圓 ~ 裏面有( 麻容 )

評分

參與人數 6威望 +190 金錢 +190 收起 理由
CDROMRW + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 20 + 20 食家心得
Msuper + 10 + 10 自家店鋪的改良版本
ernietse + 50 + 50 第一張相好有男性特徵, 夠黑實大頭引死人.

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2017-7-3 09:11
靚仔C兄 早晨

## 見張點心紙 ~ 係咁寫 ( 糖不甩 )

有錢人又買新錶?

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
Msuper + 10 + 10 係喎上次300m今次200m師兄果然眼利.
ernietse + 40 + 40 show us your cd la, what watch u wear
tlsk + 20 + 20 絕對認同
窮小子 + 50 + 50 用咗好多年上架啦…

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2003987 發表於 2017-7-3 20:37
有錢人又買新錶?

## 有前就帶 勞力治啦   洗鬼帶D 渣嘢咩… hehe

## 窮人係列就 1大堆

x

評分

參與人數 4威望 +160 金錢 +160 收起 理由
Msuper + 10 + 10 4囉,要問下禾寺杞_Bell里有茂
ernietse + 50 + 50 Seiko loyalist wor!TAU is good la

查看全部評分