設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[原聲大碟] ☆★ 定期要做盤點, 今期係 “ 葉蒨文 ” ☆★

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

今日聽咗幾隻,有富大帥最愛嘅 莎麗、陳慧嫻、彭羚啦,其他三位就唔知囉

我就個個都啱

歌 List 反光唔好意思 總之隻隻精選喇

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +160 金錢 +160 收起 理由
ernietse + 50 + 50 呢盒的確係香港嘅6美圖, 花樣年華嘅見證.
窮小子 + 50 + 50 Ching早晨~小子D嘢比你地識串曬添hehe.
dc903 + 50 + 50 羊就個個都啱
Msuper + 10 + 10 富友應該like淑怡他之前有膠但君姑可能唔啱.

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

CDROMRW 發表於 2017-12-3 01:58
今日聽咗幾隻,有富大帥最愛嘅 莎麗、陳慧嫻、彭羚啦,其他三位就唔知囉

我就個個都啱 {:6_177: ...

CDROMRW  煲生魚,睇骨喎!  

回埋 CDR兄, 其它材料放最底,西洋蔡放中間,條死魚鋪係蔡面,有蔡墊住條死魚無禁易散開;正常煲老火劏唔會得閒走去攪下煲劏,劏煲好撈起條死魚先畢湯飲,無事無骨殘留係煲湯裡面!

定期真係要做盤點?
4,係咪我大使呢,個盒包裝寫可放40只碟,但依家剩番d位只可再放多8~9只碟,同我預期有d 出入,唔通迫我未來只可跟9只碟有緣份?典算巧呢!已經唔可能再買多個箱,無位放了!

x

評分

參與人數 3威望 +150 金錢 +150 收起 理由
ernietse + 50 + 50 嘩!好勁喎!你呢個係dj出街外賣打碟專用手式.
窮小子 + 50 + 50 M仔早晨 ~ 係時候換大屋啦…hehe.
dc903 + 50 + 50 好似貨櫃屋咁叠高佢地

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Msuper 發表於 2017-12-3 04:29
CDROMRW  煲生魚,睇骨喎!  

回埋 CDR兄, 其它材料放最底,西洋蔡放中間,條死魚鋪係蔡面,有蔡墊住條死魚無禁易散開;正常煲老火劏唔會得閒走去攪下煲劏,劏煲好撈起條死魚先畢湯飲,無事無骨殘留係煲湯裡面!

你要落好多西洋菜喎,唔係點"朗"起條魚唔沉底呀

定期真係要做盤點?
4,係咪我大使呢,個盒包裝寫可放40只碟,但依家剩番d位只可再放多8~9只碟,同我預期有d 出入,唔通迫我未來只可跟9只碟有緣份?典算巧呢!已經唔可能再買多個箱,無位放了!

學吓羊兄呀!拆多餘包裝啦,剩肉慳位D嘅

評分

ernietse + 50 + 50 唔知啲男人鍾意床上死魚還是活魚多啦?.
窮小子 + 50 + 50 留位學嘢!
Msuper + 10 + 10 有機會下次影張相比你睇下條死魚係劏浸瓜樣.
dc903 + 50 + 50 學羊,就慘啦,不知幾regret

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

CDROMRW 發表於 2017-12-3 11:21
回埋 CDR兄, 其它材料放最底,西洋蔡放中間,條死魚鋪係蔡面,有蔡墊住條死魚無禁易散開;正常煲老火劏唔 ...

CDR兄,我窩居一定細過你屋企巧多,但我個煲勁大架,有11吋闊夠唔夠吋呢?唔知里個劏煲有幾大呢?呢個煲個名堂唔記得了,買時有保用証巧似叫什麼台灣高溫乜砂煲!

我個人貪心一般落好重手料,人地煲 look 葛劏落1斤~斤幾葛,禾就要落 2斤~2斤半,禁我呢個大煲落1斤半西洋蔡都絕對不是問題啦!
里都幾聰明知道我包裝好多,我係落了孖套,套上套感覺安全 d !買呢個箱時已經計好我搵到40只碟應該差唔多同好好運氣了!依家惟有到時儲滿先算!<可能我9只碟都儲唔到呢!>

窮小子 M仔早晨 ~ 係時候換大屋啦…hehe.
富友你真係叻,窩居一早睇我唔順眼想換走我好耐,而唔係我想換間大屋,我呢d赤貧線下窮民邊有妄想症喎!里就唔好刺激禾了!

x

評分

參與人數 3威望 +150 金錢 +150 收起 理由
ernietse + 50 + 50 下次不如幫啲菜菜著三個套更加安全安心啦.
dc903 + 50 + 50 mark 6,羊都間5中發羊夢㗎
窮小子 + 50 + 50 小子啦你祈福 ~ 中六合彩頭奬!.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Saturday lunch, very crispy fried Kagoshima black pork

x

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
Msuper + 10 + 10 係咪蘿蔔國崩大碗呀?
窮小子 + 50 + 50 係喎 ~ 杯6茶可以咁樣樣飲喎
dc903 + 50 + 50 杯綠野較吸引羊

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

星期六晚餐, 又要清清下腸胃, 齋食生果餐囉

x

評分

Msuper + 10 + 10 生果側邊有面包都唔驚餓親既
窮小子 + 50 + 50 話咁快 ~ 旅途真愉快...
dc903 + 50 + 50 咁,仲可以問問胸姐要杯奶,睡得著嗎.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

Monday lunch

x

評分

Msuper + 10 + 10 可能係_慾辱肉
窮小子 + 50 + 50 學羊羊C兄話齋~好多肉慾呀
dc903 + 50 + 50 好多肉慾呀

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

Monday night lazy dinner

x

評分

Msuper + 10 + 10 哈, 睇得出係隔夜犯!
窮小子 + 50 + 50 小子就話~㗎喱典可以毛肉慾
dc903 + 50 + 50 快d學李太,抹走碟邊餸積啦
Cheong448 + 50 + 50 照片好清楚

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

Tuesday lunch

x

評分

dc903 + 50 + 50 似副皮
Msuper + 10 + 10 好油膩
窮小子 + 50 + 50 ernie ching 好 ~ 要開工啦

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

星期二晚住家粥:  包括日本北海道乾瑤柱 + 台灣吞拿魚酥 + 馬來西亞皮蛋 + 香港廖孖記腐乳

x

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
CDROMRW + 10 + 10 老老實實,你係咪用日本米煲粥,好綿喎!.
dc903 + 50 + 50 東南亞雜貨店
Msuper + 10 + 10 富貴祝
窮小子 + 50 + 50 真係達文西~裸你命3000(樣樣寶)hehe.

查看全部評分