設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[原聲大碟] ☆★ 定期要做盤點, 今期係 “ 葉蒨文 ” ☆★

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

富有兄,微潛好了深潛有危機呀!呢輪諸事順利嗎?
你對上一部電話唔係幾耐既事,禁快又可以換款既!
嘩,你都好識揀好野食,呢張壽司相好正呀!

喂,話時話我幫你搵到買碟的對象,呢只碟我唔見你有呀;諗諗佢!

01. 選擇 - 葉蒨文.林子祥
02. 曾經心疼 - 葉蒨文
03. 至少還有我在乎 - 林子祥
04. 祝福 - 葉蒨文
05. 明月心 - 葉蒨文
06. 黎明不要來 - 葉蒨文
07. 每一個晚上 - 林子祥
08. 重逢 - 葉蒨文.林子祥
09. 瀟灑走一回 - 葉蒨文
10. 男兒當自強 - 林子祥
11. 焚心以火 - 葉蒨文
12. 決定 - 林子祥
13. 永遠 - 葉蒨文
14. 天長地久 - 葉蒨文.林子祥
15. 亂世桃花 - 葉蒨文.林子祥

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +65 金錢 +65 收起 理由
tlsk + 10 + 10 流晒口水添!
km3232 + 10 + 10 一定要加分
ernietse + 25 + 25 show us what you big eat recently too
dc903 + 10 + 10 精彩大家關心報告
窮小子 + 10 + 10 Msuper C兄 晚上好 !

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2016-11-15 18:51
嘩,你 ...

Msuper C兄 好

又身痕 買佐部機 比D損友害 ( 1人出1部 ) 係上星期

仲要為出機 好介紹   請食海鮮 ( 試機 )

D相 全部 新機影 , 呢個月都要食 ( 樹皮 ) 啦 !

x

評分

參與人數 7威望 +148 金錢 +148 收起 理由
ericeric + 10 + 10
sunboy + 50 + 50
tlsk + 10 + 10 食家心得!
Msuper + 8 + 8 呀飲食兵團隊長,睇到d海鮮相都想食!.
ernietse + 50 + 50 look yummy! we shall eat there together
dc903 + 10 + 10 三聖ok架。

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2016-11-15 20:11
Msuper C兄 好

又身痕 買佐部機  比D損友害 ( 1人出1部 ) 係上星期

富有兄,睇黎你極有資格做我地飲食兵團的隊長喎,未來可以攪個飲食團喎,DSH 肯定舉手!如果有能力出到部新機都無所謂啦,睇你絕對消化到!你d海鮮相s 都好吸引姐!部新手機影相唔錯呀,因為睇到 d 海鮮相都想食!  損友一定要有,人生先精彩!

評分

參與人數 5威望 +65 金錢 +65 收起 理由
tlsk + 10 + 10 絕對認同
dc903 + 10 + 10 正正。
ernietse + 25 + 25 絕對認同
窮小子 + 10 + 10 好損友丶好朋友丶朋友仔 ,一樣精彩 hehe !!.

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2016-11-15 20:11
Msuper C兄 好

又身痕 買佐部機  比D損友害 ( 1人出1部 ) 係上星期

財力驚人

評分

參與人數 5威望 +88 金錢 +88 收起 理由
dc903 + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 50 + 50 The point: he willing to buy
Msuper + 8 + 8 可能你係富有兄的富友_富貴朋友.
窮小子 + 10 + 10 咪笑鬼我啦 ## 小職位 打工仔 1 名 ....

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

嘩,你 ...

Msuper C兄早

呢D 就係。" 損友 "  3 戰士

x

評分

參與人數 6威望 +138 金錢 +138 收起 理由
tlsk + 10 + 10 玩家心得!
Msuper + 8 + 8 玩激d 三部殼一樣色,攞錯了就過隱了!.
dc903 + 10 + 10 呀知d音質ok嗎,有原裝headphones?.
ernietse + 50 + 50 Nice Sony VAIO notbook

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2016-11-16 12:28
Msuper C兄早

引下 羊羊 C兄   先

部機 音質就 好滿意  (  比得起 同價 Player  )

(  附圖 )  跟機 Headphone      尚未試聽 ,  但觀感上 幾靚 ... hehe

x

評分

參與人數 6威望 +138 金錢 +138 收起 理由
dc903 + 10 + 10 個音樂apps,應不錯吧
ernietse + 50 + 50 I prefer sony headphone more, hehe
tlsk + 10 + 10 好在毒我不到姐x2
Msuper + 8 + 8 好在毒我不到姐

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2016-11-16 12:28
Msuper C兄早

飲食兵團富隊長,打蛇隨棍上,幾時組團出發呢?獨食好野不如一齊食啦,我咩菜(式)都食既係唔食明菜(明菜要來聽架), 放心呢個係 AA飲食團唔係隊長全包宴,如果攪飲食團,邊個師兄有興趣呀,舉下手比 d 推動力過我地富隊長啦!所謂一次生二次熟,三次上警局!

其實我覺得如果三部手機出埋同一只色仲刺激,睇下幾時攞錯另外兩部機!

係禁已都要交下功課 <來自 Sally 與 阿 Lam 的合輯>

[youtube]p62iCnh0Gvc[/youtube]

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
dc903 + 10 + 10 ok ernie兄每次總會令人拍案叫絕.
ernietse + 50 + 50 I like black underwear more than white,
窮小子 + 10 + 10 本來想簡 黑色 ☆★ 焗買 銀色...hehe.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩,你 ...

I like to eat Japanese Sashimi Tuna fish too, yummy

x

評分

參與人數 4威望 +38 金錢 +38 收起 理由
dc903 + 10 + 10 花竹蝦,身就刺,頭就炸。
Msuper + 8 + 8 你同富有兄快d相約宴就食個(刺親)午飯啦.
窮小子 + 10 + 10 c兄 晩上好 ## 有好嘢食 喎 ~ hehe !.
tlsk + 10 + 10 超正!

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

銀級玩家

大家好呀! 希望你地唔會介意我分享一篇寫Sally音樂嘅文章

「零時十分 」1984
坦白說,首張大碟「零時十分」 面世時,我還沒有喜歡上她,始終對一個台灣來的女子唱廣東歌抱有懷疑!「零時十分」的成功,大概只屬幸運而已! 到後來迷上了沙麗後,開始重新欣赏她的處女作, 才發現水準也很不錯!
大碟風格不統一,還屬摸索的初期,曲風包羅萬有,有英文、 國語改編歌,還有翻唱英文、廣東歌,唱片公司要試試樂迷口味吧!

本地原創作品只有兩首,但最好聽的就是這兩首。除了主打歌「零時十分」,Chris Babida 寫的「瘋女」也展露了沙麗演繹快歌豪放的一面!這兩首一快一慢,沙麗都拿揑得相當不錯!特別是「瘋女」,沒有打進流行榜,確實是有點可惜!

如果你喜歡温婉深情的沙麗,就不要錯過碟內的幾首英文改編歌, 「愛得太盡」、「情話綿綿」和 「星與雲」 。特別推介「星與雲」,當你沉醉在沙麗的溫柔動人的聲線下,就不知不覺好像歌詞所説,「驅使這個人放心跌入雲層」一樣!

還有一首值得一提的,就是「千金難得美人心」,沙麗輕鬆調皮的演繹,令一首本來平平無奇的中板歌,頓時增加了不少吸引力!聽説沙麗曾想過在演唱會歌單裏加進這首從來未曾現場演唱過的作品,如果是真的話,實在值得期待! 聽這首歌,不期然會令人聯想到中後期的另一首作品「我有我的信用卡」,從歌詞要表達的內容來看,活像一脈相承,相映成趣!拿這兩首不同年代的歌曲一塊兒來聽,應當很「過癮」呢!
全碟的敗筆,就是翻唱了Donna Summer 的 《She works hard for the money》 和歌神許冠傑的 「新雙星情歌」,一中一西,南轅北轍,有種珠玉在前、吃力不討好的感覺。

轉自 Facebook 歌廣場

評分

參與人數 5威望 +68 金錢 +68 收起 理由
Msuper + 8 + 8 點會介意呢
tlsk + 10 + 10 精彩報告
窮小子 + 10 + 10 精彩報告 ★☆ C兄 早晨
dc903 + 10 + 10 新舊碟不拘,76人會啱聽。謝謝你的share.
ernietse + 30 + 30 Thank you posting, can u show us your cd

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Haru000 發表於 2016-11-20 22:29
大家好呀! 希望你地唔會介意我分享一篇寫Sally音樂嘅文章

「零時十分 」1984

C兄 早晨...     各位 C兄 早...

☆★ 零時十分

x

評分

參與人數 7威望 +148 金錢 +138 收起 理由
Msuper + 8 + 8 前面倩文螢幕四仔,唔好炳我_我學DSH炸.
tlsk + 10 + 10 正正呀!
ernietse + 50 + 50 用a4紙蒙住手提電腦顯示屏得意過幪面超人.
dc903 + 10 + 10 elephant肩負重任。正正。
Haru000 + 10 用家心得

查看全部評分