設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: go2shing

[CD 機] Marantz SA8260-no disc

黃金玩家

go2shing 發表於 2016-4-17 12:00
我已經試過, 係無電比轉嗰個麼打。請問邊度出問題多? 謝謝!

anyway, u may like to get a service manual for DIY ref.  Good luck !  

http://www.hifiengine.com/manual_library/marantz/sa8260.shtml
billy

科林玩家

噢, 開機後15分鐘度電壓, 5V, 12V, 8V 正常

科林玩家

請教如果整唔到轉盤部份, 可否將解碼部份攞出嚟用? 有無經驗可以分享吓? 謝謝!

科林玩家

再想請教, 如果eject後再close門, 使唔使要有碟先識轉? 如果無放碟會唔會轉? 有無可能個頭讀唔到當無碟所以唔轉? 另外雷射頭係咪靠反射接收讀取數據, 會唔會因震動再令個頭或反射咩咗, 而令讀唔到當無碟所以唔轉。

黃金玩家

go2shing 發表於 2016-4-17 19:10
再想請教, 如果eject後再close門, 使唔使要有碟先識轉? 如果無放碟會唔會轉? 有無可能個頭讀唔到當無碟所以 ...

1. without a Disc on the tray, eject/Open後再close門, shall be 有碟先轉 a few second then stop --> "no disc"
2. with 碟, 會轉 for about 10 seconds, then TOC shows up normally.   perhaps, 有可能個頭讀唔到, 所以just 轉 a few seconds then "no disc".  
3. 另外雷射頭係靠反射接收讀取數據, the moving coil (of the head unit) 會 automatically calibrate the LEN ( to compensate the focus deviation due to 震動) for proper readings.   it's unlikely 個頭could be 反射咩咗, as it's an integrated unit.  don't forget u've just replaced with a brand new laser PICKUP unit.

4. hv u check the SLED switch ? spindle and reading couldn't be started if the SLED switch is out of order.
relocate the pickup unit far fm spindle (ctr of CD disc), power on, observe & check.
under normal condition, voltages shall be existed at sp+ and sp- terminals.  variable voltages shall be measured along (disc) tracks readings.  

spindle driver.jpg
billy

黃金玩家

go2shing 發表於 2016-4-17 15:07
請教如果整唔到轉盤部份, 可否將解碼部份攞出嚟用? 有無經驗可以分享吓? 謝謝! ...

it's more difficult to do that kind of customization/mod.  u need to add in digital input and clock sections.
billy

科林玩家

唔該Billy師兄, 有check SLED 個微動制, 正常。如果個雷射頭新換完聽幾次跟住放係度會唔會壞, 我睇返張維修單都已經3年前。

黃金玩家

go2shing 發表於 2016-4-18 08:27
唔該Billy師兄, 有check SLED 個微動制, 正常。如果個雷射頭新換完聽幾次跟住放係度會唔會壞, 我睇返張維修 ...

如果個雷射頭新換完聽幾次跟住放係度for years without packaging (e.g. to avoid humidity & dust ), the LEN of  may be contaminated.  That's not a real "壞" (fatal error) but resulting "no disc" due to reading error (i.e. not a spindle problem).
clean the LEN for recovery, at ur wish.

by the way, heavy dust on the rail may also cause "no reading" at startup.   
billy

科林玩家

好, 唔該Billy師兄, 我再試下。 謝謝!

科林玩家

洗咗頭, 依家讀到識轉。但有D碟讀到有D碟讀唔到。上次就咁用contact cleaner 噴係唔得, 今次用火酒棉花棍直接洗頭就ok。即係話我換頭個次都可能係洗頭洗得唔好, 都係就咁噴contact cleaner, 雙輸。