設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: offtopic

[討論] 地庫買嘢,好耐未試過咁滿意

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

kinhungw 發表於 2016-4-13 10:04
多年前經過佢鋪頭,聽見係用Audiolab 8000A推 Sonus faber concertino推得幾啱心水,入到去佢又叫我坐落 ...

當年audiolab高檔嘢嚟架,
那些年我响鴨竂街買部
350蚊二、三手嘅pioneer擴音機玩咋,
壞咗夠膽死自己目測
睇吓邊粒零件燶咗,
聞吓係唔係嗰粒有燶味,
某D零件有字嘅(例如三極管),
走去鴨記配零件,自己換,
又整得番。       

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kinhungw + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

Overall I had good experience with them. Ryan is helpful and kind.
Except some people find a 叔 annoying when you ask him for price. He usually says, 咁你覺得幾多,開個價嚟。

評分

kinhungw + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

offtopic 發表於 2016-4-13 11:55
又次有一間,我問佢價,佢話你係咪要,要我先比個平價你,吹脹,價都未知,點計數要定唔要.各師兄係咪咁話先??? ...

不過有時唔係舖頭唔肯平, 而係好明顯某d牌子特別俾某一兩間舖做.
https://www.instagram.com/chsw2019/

鑽石玩家

Tomy 發表於 2016-4-13 12:08
當年audiolab高檔嘢嚟架,
那些年我响鴨竂街買部
350蚊二、三手嘅pioneer擴音機玩咋,

師兄太謙了,有本事DIY仲可以享受多一重樂趣喎,無論價錢高低,最緊要啱自己口味,我就覺得Audiolab啱自己,不過偏重力量型的師兄就未必適合。

評分

kl122002 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

Audiolab 8000Q 8000PX Arcam CD17 
NAD1050 Chord Mojo Sonus Faber Concertino Bryston BHA-1  Meridian Explorer X-Can V3  
X-PSU JVC FX-850 Audeze LCD2  AKG-K812 Shure 1540 Sennheiser HD650  IE800

鑽石玩家

Tomy 發表於 2016-4-13 11:48
噤多年嚟落過去好多次,
次次都係問價,佢都肯答,
我可以證明佢D嘢多數都比人平,     

賣嘢嘅人如果與顧客有同理心,肯與顧客溝通,就算今次唔買,但個客會記得呢一間鋪頭啲人係點賣嘢,遲早都會幫襯,因為問得多,你都唔好意思,正所謂唔怕你惡,最怕你好相與。

評分

Tomy + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Audiolab 8000Q 8000PX Arcam CD17 
NAD1050 Chord Mojo Sonus Faber Concertino Bryston BHA-1  Meridian Explorer X-Can V3  
X-PSU JVC FX-850 Audeze LCD2  AKG-K812 Shure 1540 Sennheiser HD650  IE800

高級玩家

師兄 dm26聲底係點 低音肥唔肥 高音靚唔靚 同埋難唔難推??

星級玩家

石器時代 發表於 2016-4-13 20:48
師兄 dm26聲底係點 低音肥唔肥 高音靚唔靚 同埋難唔難推??

暫時仲未RUN好,但唔難推

星級玩家

坦白講地庫算係咁, 超碼唔叫黑面, 新仔入到去, 都會解釋0下, 仲反建議買d 差唔多價錢嘅o野, 無hard sell, 問第一口價在旺角區已算平, 當然堅買時仲可平d ,  試過係友誠座大樓問都唔so 你, 寧願拍烏蠅, 心諗咪睇0下你幾時執, anyway, 最緊要買得開心

星級玩家

05506700 發表於 2016-4-13 21:54
坦白講地庫算係咁, 超碼唔叫黑面, 新仔入到去, 都會解釋0下, 仲反建議買d 差唔多價錢嘅o野, 無hard sell,  ...

我用dm2/6已有1年半了,当时買时是想買dm2/7的,因2/7没货了才買的2/6的,也没怎么试聽就買回家了,先用一台祖国制造的12w胆机推,聽了大半年。后来接上一台120w聲雅前胆石后。那是不得了。真是世上难得的小喇叭,只要你扩音机是什么聲,它就能给你什么聲。差点要入台金嗓子给它。

評分

xerxeshowie + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

高級玩家

Dong 發表於 2016-4-13 23:51
我用dm2/6已有1年半了,当时買时是想買dm2/7的,因2/7没货了才買的2/6的,也没怎么试聽就買回家了,先用 ...

師兄 咁有冇試過咩牌子amp夾佢多d呀 想分析好 人聲適中 低音唔肥