設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] LPS 幾問。。。

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
想請問下台灣 KECES 香港有無代理?

另外如果 NAS 同 router 邊個需要用 LPS 多的?一部拖哂夠力嗎?

同埋用緊部 NAS 應該行 "din" 4 支針既插頭,到時點插 LPS?

同埋點樣計 router + nas 總 v 數?

萬分感激!

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果你搵人訂造LPS, 其實你只係需要話佢知你有幾多部機用, 每部機用幾多V行幾多A數, 再比埋佢知係用咩插或者直接比型號佢, 佢會幫你諗掂佢~~!! {:9_423:}

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-4-6 16:59
如果你搵人訂造LPS, 其實你只係需要話佢知你有幾多部機用, 每部機用幾多V行幾多A數, 再比埋佢知係用咩插或 ...

師兄好似好有心得喎!

Pm 的資料黎好喎!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

http://labkable.com/categories/KECES-(隔離牛-%7B47%7D-電源供應器)/

我用12v 12.5A 推

1. MagicTV 8000D
2. NowTV box
3. Speakercraft air sonic
4. Synology 710+
5. Buffalo router

如果你得NAS 同ROUTER,
NAS 8.3A + Router 1.5A
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

黃金玩家

Szelong 發表於 2016-4-6 17:12
http://labkable.com/categories/KECES-(隔離牛-%7B47%7D-電源供應器)/

我個 router 19v, nas 12v.....一個拖哂可以嗎?

另外個 modem 其實需要嗎?

謝謝師兄!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2016-4-6 17:19
我個 router 19v, nas 12v.....一個拖哂可以嗎?

DC116 應該唔夠力,佢兩組供電只可以每邊3A ,
同埋一組12v 一組19v ,轉出電流就有限,
DC216 分兩組後,12v 都係唔夠力推NAS ,
解決辦法,一部116一部216
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

blackcolor 發表於 2016-4-6 17:01
師兄好似好有心得喎!

Pm 的資料黎好喎!

唔使PM, 因為我自己造~~!! {:9_407:}

KECES可以搵Labkable~~

想要DIY嘢, 最平可諗淘寶~ 本地薑小弟梗係首推我哋的"神"~ediscreation, 基本上你比咩spec佢都做到比你~~!! {:9_426:}

想要靚啲但又貴啲可諗clond audio:
http://www.clonesaudio.com/#!pro ... /power-station-lite

黃金玩家

Szelong 發表於 2016-4-6 17:26
DC116 應該唔夠力,佢兩組供電只可以每邊3A ,
同埋一組12v 一組19v ,轉出電流就有限,
DC216 分兩組後 ...

要 116+216 ?

唔可以 116+116 咩?

116 唔係好似有部 19v 架咩?

咁搞法,加加埋埋獨立買部一萬多的既電處拖哂個幾隻原廠火牛咪好似仲好!

3萬

白鑽玩家

blackcolor 發表於 2016-4-6 17:19

個人經驗, modem應該唔影響成套CAS所以唔使諗, 但router/switch/NAS就最好有, 同埋DC線最好係1米之內~~!! {:9_423:}

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-4-6 17:50
唔使PM, 因為我自己造~~!!  

KECES可以搵Labkable~~

Clones 都有諗過。。。

點揀好呢?