設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大陸仔

[AV擴音機] PIONEER SC-LX82行貨定日版水貨

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔係行保;咁ICE POWER 壞左有冇得整?
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你預到水貨佬實話水貨無問題;本地代理或分銷商實話行貨有保養穩陣好多。
我覺得,買行定水都幾睇個人喜好、價格、對品牌產品信心、相關保養考慮及過往自己有無唔好既買野經歷 ... 所以真係無絕對!

高級玩家

will the display setting on-screen will be Japanese only? any Ching bought 水貨 instead? thx

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

睇圖寫 100V ~ 330W(好似) 咁即係駛唔駛牛呢?
cwkam 發表於 2009-11-6 17:23

100V(用電), 300W(火數/耗電量). 一定要轉壓!
不過IEC位無左(水腳), 插頭會下垂. (橫掂無保養, DIY換走. 水位可以落機壳)
我都選水, 有PHONO, 有PRE OUT, 有鍍金插, 有LAN IN, 有IR.
又五入兩出, 價錢平今多, 唔使諗!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

100V(用電), 300W(火數/耗電量). 一定要轉壓!
不過IEC位無左(水腳), 插頭會下垂. (橫掂無保養, DIY換走. 水位可以落機壳)
我都選水, 有PHONO, 有PRE OUT, 有鍍金插, 有LAN IN, 有IR.
又五入兩出, 價錢平今多, 唔使 ...
quntinchan 發表於 2009-12-9 13:13

功能不是一樣嗎, 行無左邊d功能?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

當年買左部水貨pioneer dv-s10a,係mij又寫明係100v輸入...不過世事無絕對,有勇士試過插市電無爆炸,仲行得都好好,我部用到e家都係插市電220v,一d事都無

鉑金玩家

功能不是一樣嗎, 行無左邊d功能?
supergundam 發表於 2009-12-9 14:50

應該係水貨少左一個功能--收音機

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

我問過阿2行貨只係&!^))),而水就$!#))),只係差三仟,

水機唔駛用火牛可以直插220V,但收唔到香港收音機

D行貨Sale話Pioneer唔會幫水機維修亦唔供應零件俾水貨機整(未經証實),佢重話連樂文維修都無辦法搵到零件整,如果部機唔好彩瓜重要零件好似份prower咁就變成裝飾品

呢部機應該可以用到5年而只係差三仟所以我就會揀行貨,再唔係就揀LX81 $!@*))
JVC HD1
Anthem MRX300,
鐘神1000D
PHILIPS 9500,
LCR Boston 555X THX X3
SR- Boston VRS Pro THX
SW- SVS PC13 U

鉑金玩家

我問過阿2行貨只係&!^))),而水就$!#))),只係差三仟,

水機唔駛用火牛可以直插220V,但收唔到香港收音機

D行貨Sale話Pioneer唔會幫水機維修亦唔供應零件俾水貨機整(未經証實),佢重話連樂文維修都無辦法搵到零件整,如 ...
faigoal 發表於 2009-12-9 15:18

的確係,買行貨lx81可能會比較安心(如果仲有貨 )

進階玩家

如果價錢唔係差好多就梗係行貨啦