設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Jazz & Classical] 三隻 xrcd

黑鑽玩家

三隻都係 xrcd, 有D 又話加咗什麼 cutting 技術, 但相對其他兩隻, 最近期出嘅 devils trill 比較聲差. 雖然小提琴係主角, 但弱音有D含糊, 頭三首鋼琴聲好朦. 就算小提琴聲細膩變化亦少.

我好欣賞 xrcd 盒中間夾CD 果粒制, 易攞出CD又易夾實, 但新CD 盒就無咗.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +50 收起 理由
cwyip + 10 + 10
twinggy + 10 + 10 精彩報告
Cheong448 + 20 + 20 用家心得
窮小子 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢啲音樂演奏碟,小心勿買了彩排版本rehearsal…,不是正式版本
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-3-21 11:45
呢啲音樂演奏碟,小心勿買了彩排版本rehearsal…,不是正式版本

“recorded in studio“ 是否就是彩排版?

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

WCHK 發表於 2016-3-21 11:59
“recorded in studio“ 是否就是彩排版?

Recording studio - Wikipedia, the free encyclopedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Recording_studio

Studio recording - Wikipedia, the free encyclopedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Studio_recording

rehearsal什么意思,rehearsal的中文翻譯,rehearsal的發音 ...
tw.websaru.com/rehearsal.html

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-3-21 13:02
Recording studio - Wikipedia, the free encyclopedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Recording_studio ...

我意思係:
係CD盒或內页從何得知係唔係Live?
就算話係 concert hall 到 record , 又点知係彩排定正式演出?

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

WCHK 發表於 2016-3-21 13:37
我意思係:
係CD盒或內页從何得知係唔係Live?
就算話係 concert hall 到 record , 又点知係彩排定正式演 ...

古典碟講彩數

CD盒中要留意有無rehearsal…字樣,無rehearsal英文----正式演 ...

師兄發帖問古典碟問題,他買了古典碟無留意有無''rehearsal'',又無問店舖老闆,他以為執到好碟......聽後有問題,同店舖老闆理論....結果他咪自招

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-3-21 16:58
古典碟講彩數

CD盒中要留意有無rehearsal…字樣,無rehearsal英文----正式演 ...

吓?! 你咁樣寫...未免語帶相關

以免大家睇d唔睇d, 我必須講清濋, 小弟從來無話係有咩寶. 買果幾百蚊野, 唔會去舖頭搞搞震.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

WCHK 發表於 2016-3-21 17:56
吓?!  你咁樣寫...

以免大家睇d唔睇d, 我必須講清濋, 小弟從來無話係有咩寶. 買果幾 ...

你想我點......唔斯文回覆唔通

不想得罪你
首先向你道歉

唔回覆當無禮貌,回了就多事

好多師兄發帖執到好碟,我們稱某師兄=執到寶

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-3-21 18:28
你想我點......唔斯文回覆唔通

不想得罪你

唔好意思, 我勞氣咗.

一千幾百, 何來有寶?
https://www.instagram.com/chsw2019/