設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pig1129

[喇叭組合] 終於到我開箱啦

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 13:00
哎呀! 原來我打錯左字! 對超正Kenrick Sound JBL 係4343A先喏! 好靚仔, 改到變Maple色! 高 ...

冇咩網推介,都係大家睇開果d
不過公平講句,日本都有好多鬼器材,越洋入貨始終存著一點風險,香港2手同樣可以搵到好東西,祝師兄慢慢升級

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 13:00
哎呀! 原來我打錯左字! 對超正Kenrick Sound JBL 係4343A先喏! 好靚仔, 改到變Maple色! 高 ...

如要6k就唔抵入,我對比你指講的差不多平一半,因都是2手,kenrick sound所有喇叭都是由內而外翻新過,全部手工,貴在此處呀,不過重新油過聲應同以前會不同

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

阿姆羅 發表於 2016-3-22 18:49
如要6k就唔抵入,我對比你指講的差不多平一半,因都是2手,kenrick sound所有喇叭都是由內而外翻新過,全 ...

師兄意思係貴過60K或以上就唔抵入, 無計, 我諗經佢翻新過既4343分分鐘唔止6皮野, 仲未計運費, 我見片入面對4343係鋼琴烤漆木, 高音單元佢應該換埋, 金色既! 應該堅貴!

我見師兄喺Hifido度入貨, 咁請問師兄點寄返黎, 又或者要去搵影音寄賣鋪度, 佢地點幫您手運返黎!如果可以既, 師兄麻煩PM吓我寄賣鋪名稱及地址, Thanks
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
AMP: PG Frank Mono Block 2A3
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 19:02
師兄意思係貴過60K或以上就唔抵入, 無計, 我諗經佢翻新過既4343分分鐘唔止6皮野, 仲未計運費 ...

誤會了,對kenrick sound 版4343如只賣6皮,即入啦
我指佢對專用腳架如過6000就唔抵入呀

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 19:02
師兄意思係貴過60K或以上就唔抵入, 無計, 我諗經佢翻新過既4343分分鐘唔止6皮野, 仲未計運費 ...

一陣pm你

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

阿姆羅 發表於 2016-3-22 19:21
誤會了,對kenrick sound 版4343如只賣6皮,即入啦
我指佢對專用腳架如過6000就唔抵入呀  ...

阿寶大師對4343有錢都買唔到架
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

白鑽玩家

terryc 發表於 2016-3-22 19:38

咁我成世都唔使旨意買Lu, 無$$$$$$
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

白鑽玩家

請問阿姆羅師兄! JBL喇叭大線要煲幾多粒鐘先開始叫初熟呢, Thanks
2ch:

專業玩家

terryc 發表於 2016-3-22 19:38

言重了吧, 中古平東西點會買唔到, 況且是身外物呢   

專業玩家

pig1129 發表於 2016-3-22 21:34
請問阿姆羅師兄! JBL喇叭大線要煲幾多粒鐘先開始叫初熟呢, Thanks ...

二手除非註明剛換野如低音單元或上手很久未用先要煲, 我自己唔會刻意煲, 聽歌睇戲聽收音機當煲埋就是,
新品就唔清楚, 呢樹好多師兄聽野多我好多, 你可問問MDLP兄, 佢真夠晒經驗, 中古新品jbl都玩過呀~~!!