設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: coody

[討論] 上網買機有無著素

鉑金玩家

yuppi 發表於 2016-4-3 23:44
想問一下最後經 ebay 定直接過 paypal 俾佢地?

經eBay同對方溝通,跟住同佢講唔經eBay過數,因為eBay會收賣方錢,唔經eBay賣方可以再平啲。
SINE S30A i7 Fanless PC WireWorld Platinum starlight 7 USB Northstar Excelsio DAC Oyaide AR 910 XLR Unison Research Unico 150 AMP Wireworld Equinox 7 speaker cable Focal Aria 936

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

coody 發表於 2016-4-4 00:08
經eBay同對方溝通,跟住同佢講唔經eBay過數,因為eBay會收賣方錢,唔經eBay賣方可以再平啲。 ...

選擇唔用PP或網站渠道比錢,建議最好清楚對方和肯定誠信無問題先好。如果唔系會無咗保障,試過最差經驗要經PP來claim賣家,好彩最後都可以拿翻錢。
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

coody 發表於 2016-2-28 18:46
如果壞就寄返去啦,經eBay又經PayPal應該好少少卦,但無保養萬一真係用一排壞佐唔知香港有無得整? ...

用Paypal付款係最穩陣妥當既, 先唔理保養問題, 我最近幫個台灣仔買電源線頭尾, 條友花左我成個月都未寄貨比我, 我打去同Paypal成立投訴個案, 一個星期到條台灣仔全數退款比我
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
AMP: PG Frank Mono Block 2A3
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

星級玩家

coody 發表於 2016-4-4 00:08
經eBay同對方溝通,跟住同佢講唔經eBay過數,因為eBay會收賣方錢,唔經eBay賣方可以再平啲。 ...

嘩...師兄咁大膽竟然唔經paypal比錢....
仲要ebay以外溝通,如果有咩事好難追究呢

鉑金玩家

eggbbq 發表於 2016-4-6 16:05
嘩...師兄咁大膽竟然唔經paypal比錢....
仲要ebay以外溝通,如果有咩事好難追究呢   ...

我係講唔經eBay,無話唔經PayPal.
SINE S30A i7 Fanless PC WireWorld Platinum starlight 7 USB Northstar Excelsio DAC Oyaide AR 910 XLR Unison Research Unico 150 AMP Wireworld Equinox 7 speaker cable Focal Aria 936

高級玩家

我約大半年前在3網放了部excelsio有盒有單過保,放左成個月,最高有師兄出10500,點解宜家12700 外國買都變左做好平。

我朋友前幾天放部supremo, 先放左$16500.

真係風水輪流轉。
普通玩家一名

鉑金玩家

kinder989 發表於 2016-4-10 21:01
我約大半年前在3網放了部excelsio有盒有單過保,放左成個月,最高有師兄出10500,點解宜家12700 外國買都變 ...

而家個個都唔買二手機,我部Intenso有保養半價都無人要,我都想知放二手舖有邊間好。

星級玩家

kinder989 發表於 2016-4-10 21:01
我約大半年前在3網放了部excelsio有盒有單過保,放左成個月,最高有師兄出10500,點解宜家12700 外國買都變 ...

個個都想壓價,
放過一部>半價,前前後後放在半年
問嘅人都>20人,

不過2手此終風險大D
同埋,撞唔arm law

鉑金玩家

manuelcheng 發表於 2016-4-10 23:09
個個都想壓價,
放過一部>半價,前前後後放在半年
問嘅人都>20人,

還少少價我覺得都合理,但個個還得好誇張,真係覺得好唔尊重。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

好多人已經甘玩緊, 有的叻到自己改埋電壓...