設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 分享下如何中毒

鑽石玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今日執野果陣好耐冇見ga耳機, 諗番起當初如中毒,就係e隻Sony xba-30,到e家聽番都覺得唔錯。\^o^/
CD: Marantz SA-KI RUBY
CAS: I-O DATA Soundgenic NAS
AMP: Marantz PM-KI Ruby
喇叭: Elac BS403
手提: Fiio M11 pro SS, AK SR15, Fitear Air, Vision Ears VE5,Audio Technica ATH-WP90, Audio Technica ATH-IEX

星級玩家

zx1係我好懷念嘅DAP
記得係S9+530令我中毒,530依然好聽,S9已經放走好耐嘞
買得太多
時間太少

黑鑽玩家

我細細個就好鍾意自毒 好彩係毒發得早, 同埋一早去戒毒, 如果唔係今時今日就算賣曬呢D都唔夠人地買條 CM 線

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
斯路 + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

新仔玩家

countryboyhk 發表於 2016-2-21 13:27
我細細個就好鍾意自毒  好彩係毒發得早, 同埋一早去戒毒, 如果唔係今時今日就算賣曬呢D都唔夠人地 ...

countryboyhk兄有唔少Kenwood機喎 可惜Kenwood已經無再推出播放器,如有B9或D9(ec)級別既新品,相信都會幾受歡迎下。

我接觸耳機係中學時侯既同學比我聽左Cowon X5+Etymotic ER4S,之後見亦軒減價時入左對Shure E2G玩起。不過真正令我耳前一亮既,就應該係Ultimate Ears Super Fi 5 Pro啦。SF5Pro既低頻以及樂感當時黎講算唔錯,對我好有吸引力

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching有冇地方買到hi res kpop
如果有hi res taeyeon一定更正

專業玩家

wanch 發表於 2016-2-21 15:09
ching有冇地方買到hi res kpop
如果有hi res taeyeon一定更正

HI RES KPOP 好似未見過 KPOP唔係賣跳舞嗎

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

kjgigi 發表於 2016-2-21 15:15

我都未見過...
唔一定賣跳舞既...舊時香港都有部份歌係韓國改編過來
近呢兩年..係韓國本土hit既反而係樂隊同賣舊情懷既歌
hi res kpop 有我都唔介意買..本來就聽kpop 為主
不過d師兄話..韓國d錄音麻麻
Fiio x7
Heir 10a  RSD 1+2
tfz2m final audio iv v vi

高級玩家

countryboyhk 發表於 2016-2-21 13:27
我細細個就好鍾意自毒  好彩係毒發得早, 同埋一早去戒毒, 如果唔係今時今日就算賣曬呢D都唔夠人地 ...

師兄你d kenwood同部victor真係睇到我流哂口水
A7 + CK100PRO

黑鑽玩家

斯路 發表於 2016-2-21 14:31
countryboyhk兄有唔少Kenwood機喎 可惜Kenwood已經無再推出播放器,如有B9或D9(ec)級別既新品, ...

其實我果時係日本唸緊 b9 定 b7, 但可能係初燒既關係,聽唔出有好大分別,結果揀左平d,又細部d既b7。Kenwood 硬盤型既 mp3, 播wav既聲底真係好似 cd機,連底燥都一樣咁大。

那些年,真係比較瘋狂,有咩新機,果樣稍為好d就買,一千幾百就係尤如垃圾。濫玩過後就自然學會修心養性

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kjgigi 發表於 2016-2-21 15:15

kpop都係一個概括
唔少出solo既歌手都係唱得之人 好似樓主既泰妍
其實香港既groovers總公司都係韓國 只不過韓版賣24/96歌既同時都限左地區
http://www.groovers.kr/main
另一個韓國大型網genie都一樣有賣24/96既flac
http://www.genie.co.kr/newest/highQualityZone?catecode=1005