設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: restahaus

[討論] 不吐不快: 秋葉原是不是黑店?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

佢買廠野俾出面貴好多。但佢有好多配件賣
Headphone AKG712pro
2ch Magico S1
AV Jamo THX Select combo

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

純粹個人分享和見到的事實。

先說明本人絕對有能力DIY電源線,網上見很多朋友推介這店,所以我上過去一次,亦是唯一一次。我上去目的完全是見識和運吉,去到第一個感覺係好大地方,好自由,無服務員會理你,售品你可以睇到夠,唔買都無人會理你,基本上你上到去的身份係一位過客。
當日鋪內很多人,基本上所有服務員都招呼緊客人,講真,生意非常不錯!
我八卦去聽下客人和服務員的對話,言語間客人多數問邊隻線好,邊隻線夾佢套機,講真,呢D問題應該一早自己做資料蒐集,當然無做資料蒐集而直接問服務員即係表示對這店舖的推介充滿信心! 係好事嚟嘅。
言談間我唔覺服務員有hard sale感覺,反而客人的預算越講越貴!
有一客人原本打算做條大約1000蚊的線,到最後自動升級到2000蚊!!!
中間過程我只聽到服務員分析線的特性,絕對沒有叫客人買較貴那條。
到最後我當然豆零都無幫襯就走人啦,因為我只是一位過客。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

ADA 發表於 2016-2-21 12:00
純粹個人分享和見到的事實。

先說明本人絕對有能力DIY電源線,網上見很多朋友推介這店,所以我上過去一次,亦 ...

師兄講得好詳細,但樓主就講少少
吾知樓主可吾可以講詳細D!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

買過好多次野,阿姐服務態度好,有問必答!
可能價錢貴少少,但有信心保證。
有時不會太計較價錢,始終早買早享受。

星級玩家

如果中橋廿樓嘅秋記係黑店,呢個世界無白店。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
cs2130 + 10 絕對認同

查看全部評分

dCS Network Bridge / AQ WEL Signature AES / AQ Diamond Ethernet
dCS Vivaldi DAC + Clock / WW Platinum Starlight 7 / Cybershaft OP15
Local-designed dual-mono pre-amp
Nord One SE UP NC500MB Mono Blocks

星級玩家

唔會賣假野,會詳細同你講(專唔專業就唔確定),比出面貴,你唔買唔會黑面.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

係秋葉源買過好多次嘢和運過好多吉都冇比人
hard sell過,而且位女仕也very nice,問完唔買又晤會比眼色你睇.唔明又詳細說明比你.我想樓主可能講得唔清楚。
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

不是黑店 x 2
我同上面師兄經驗一樣
個人認為:
擺明貴D唔緊要,最緊要係比到你信心及服務態度

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

絕對係白店
買野係貴
但唔買唔黑面
吹水任吹
3樓果時好大
上左20樓就細晒
係我讀緊貼學時佢地白爺果代分家
將秋葉原同大利分開左
(我聽我電子老師講)

WBT有支用黎扭實RCA座既工具
我咁耐都找唔到
有一日去搬左去20樓既秋葉原見到有
問一問佢話係老細以前入落既
可能以前無留意到啫
咁我就入左支

真係好多野買
值得去睇下架
(Post76 Android 手機版送出)

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

買咗好多次,啊姐好好人。有平有貴推介。