設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: CHLAW

[1080高清電視] 电視畫像CX700

高級玩家

PhantomGTR 發表於 2016-2-23 21:51
今晚睇公公出宮係好多位起格同局部窒一窒,係之前睇咁耐一路都無的。可能今晚係訊號問題。 ...

多句請教81台和85台播放劇集時,遠鏡拍攝時人物臉部畫像比
較糊糊不清, 是否正常?訊號接收問題還是電視處理方面唔好?
多指教

利申:Pan 記 60CX700 用家

高級玩家

PhantomGTR 發表於 2016-2-23 21:51
今晚睇公公出宮係好多位起格同局部窒一窒,係之前睇咁耐一路都無的。可能今晚係訊號問題。 ...

較糊糊不清, 是否正常?訊號接收問題還是電視處理方面唔好?
多指教

利申:Pan 記 60CX700 用家

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CHLAW 發表於 2016-3-8 23:09
較糊糊不清, 是否正常?訊號接收問題還是電視 ...

我覺得英文台的 video quality 比較可靠.......
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

高級玩家

PhantomGTR 發表於 2016-3-8 23:43
我覺得英文台的 video quality 比較可靠.......

絕對認同師兄講法。英文台
畫質唔算最靚但稳定,可能同
拍攝器材有關。唔知?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CHLAW 發表於 2016-3-9 01:31
絕對認同師兄講法。英文台
畫質唔算最靚但稳定,可能同
拍攝器材有關。唔知? ...

呢D 我唔識了,不過好多外國的劇集、廣告、記錄片等等的畫面都靚同清過無記的本土大制作好多好多。之前好多時睇完英文台的大自然紀錄片,或戲,一轉返去中文台,我同我老細都會以為個電視係咪有問題,定我地對眼係咪已經睇得太攰........
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation

高級玩家

PhantomGTR 發表於 2016-3-9 10:30
呢D 我唔識了,不過好多外國的劇集、廣告、記錄片等等的畫面都靚同清過無記的本土大制作好多好多。之前好 ...

無錯,無記轉咗频道後,
明珠台bitrate雖然低咗,
但稳定畫質尚算过得去,
反而81台会間歇性畫像
窒窒地。師兄你部Pan 記
有这情況嗎??

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

CHLAW 發表於 2016-3-9 23:12
無錯,無記轉咗频道後,
明珠台bitrate雖然低咗,
但稳定畫質尚算过得去,

是的
(Post76 Android 手機版送出)