設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[周邊設備] 手工製 99.999%純度紫銅USB線

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

0oo無名oo0手工製 99.999%純度紫銅USB線

~~~更快速叉電岩晒趕時間既你你你~~~~

詳情請瀏覽FACEBOOK網頁 :
https://www.facebook.com/0oo%E7% ... 34570464893/?ref=hl

根據高級音響用線規格去製作, 不惜工本務求最少電力失蹤, 以確保最快最有效最安全地為裝置充電或傳輸數據.

此線由最外層保護網包裹著線身, 之後由TPE絕緣包緊, 再由兩層鍍錫網+鋁箔屏蔽層包著中間四股導線. 四股導線, 其中兩股作電力傳輸, 另外兩股作數據傳送.

賣點1: 充電快
1) 負責電力傳輸的線由46條0.12MM粗的銅線組成 (20AWG粗), 比原廠24AWG粗3倍 !!!!
2) 所有線芯以99.999%紫銅組成, 比普通鍍鍚銅線質量更高, 傳送更有效率 !!

圖中所示, 不同線材得出之電壓電流結果.
數字愈大, 代表流失電量愈少, 質素愈高

賣點2: 安全
1) 內部絕緣皮由PP料製成, 火燒後只會融化, 不會出黑煙, 安全有保障 !
2) 屏蔽層由2層組成 : 鋁箔屏蔽層 + 144編鍍錫銅網屏蔽層, 有效對抗外來干擾, 提供最高純度優質電力

賣點3: 頂級質素

1) 採用鍍金插頭, 有效對抗氧化問題
2) 焊接點嚴格選用業內最優質日本制造不含鉛鍚線, 並含有4.7%銀 & 1.7%銅, 提供最優質焊接

賣點4: 個人品味
1) 線身顏色選擇多, 提供個人品味
2) 長度能夠因人而異, 高靈活性

賣點5: 高性價比及環保
1) 線材半年保養, 保養期內免手工更換損壞部件, 環保又慳錢 !!!

可做OTG數據線, 手機USB線, 外置HDD線….. 等等

此線面世原因:
話說2014年, 本人係醫院瞓左幾日, 而幾日都係用一個8000mah外置充電器過日子. 但係一個外置充電器電量有限, 而當時用緊S3既我又會不時打下機, 都幾食電. 用原裝線充2次電都唔得, 好似有些少問題咁.

於是用市面上資源不斷DIY嘗試, 雖然比原裝的好, 但不合高要求的我.
既然玩開音響, 即管搵廠OEM線身, 再配上其他高級用料試下.
一試之下, 果然比原裝明顯好得多~~~

正所謂時間就是金錢, 買少一條就是慳錢, 高質素+ 高耐用度+ 價錢平就是王道 !!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

黑鑽玩家

幾錢?

1萬

鉑金玩家

回覆師兄們, 因為現時手上只有8, 9 號色.
如果想要其他色, 就要集單訂回來.
下一次交收日期大約3月15日.
想要自己顏色既就要把握機會啦~~~

進階玩家

師兄, 我建議你都係唔好吹咁大, 99.999%紫銅你都講得出你真係叻。你知唔知紫銅本身既線徑同線芯結構係點架?
仲有你將D線焊到咁差, 你仲可以吹到咁真係無野講。
要買果D自己諗清楚啦。

1萬

鉑金玩家

師兄, 我暫時都仲未賣第一條線, 你又如何得知 ?
再者, 師兄好似對線材唔多熟識, 師兄或許言之過早.

而且師兄既言論充滿惡意, 小弟已將此事上報76管理層, 等候發落.

進階玩家

ropresident 發表於 2016-2-18 11:19
師兄, 我暫時都仲未賣第一條線, 你又如何得知 ?
再者, 師兄好似對線材唔多熟識, 師兄或許言之過早.

如果, 樓主唔鍾意, 我都無所謂, 你鍾意告就告。

不過有時候, 做生意都要正當D, 好似你地呢班人, 吹得就吹, 比你賺到又如何?

到最後比人拆串左, 就告人, 咁樣做未自認左。

我覺得樓主你咁樣做生意真係唔得。

1萬

鉑金玩家

Maryamri 發表於 2016-2-18 12:08
如果, 樓主唔鍾意, 我都無所謂, 你鍾意告就告。

不過有時候, 做生意都要正當D, 好似你地呢班人, 吹得就 ...

你鍾意繼續老作隨便你,完。

1萬

鉑金玩家