設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 求耳印中心推薦

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

其實之前都做過次cm去間死人恆x推薦果間印耳模
做個時條友死都叫我唔好打開口,之後隻cm番到手到頭一提高就漏音,之後都驚左改模
到現在我有隻ue900係手,見到台灣xx stxxx有得加一同埋改模
已經過左錢比佢
但係耳模問題又黎,怕refit太煩sf唔比寄耳機過台灣,要咩鬼全新耳機加發票
。。。。。。。。。。。。。。。。。。
大耳機店多數推薦2間唯x,匯x
匯x,d人話hea同埋成日要refit,問左就話250一對耳模
唯x,打去又要留言,sd左email冇覆決定親自上去book時間,上到去一問之下要成360蚊,做一次耳模。
心諗不如先問問大家有咩推薦既聽力中心

唯x真係要咁既價?

銀級玩家

我最近去過唯X一次,做半模,成7舊水,勁貴
不過出來配戴唔錯,加厚左一次就冇咩問題

另外,借樓一問,耳機半模(非全模***)係唔係唔會好似CM耳機隔音咁好?
事關,戴左耳機後,我聽出面D聲係細聲D,但如果我音量開得細,但有人係我耳邊細聲講野我都聽到
不過就應該唔係漏音,因為低頻冇散開+戴左耳機會覺得好貼,耐左會"悶"

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我兩對全模cm 都如樓上的情況

進階玩家

t1174 發表於 2016-2-16 22:08
我兩對全模cm 都如樓上的情況

但係c兄你有冇好似2樓要加厚多一次

銀級玩家

兩間我都做過.
1) 唯聽(太子), 果陣用緊4R去做半模當耳綿用, 同埋有得清洗, $480/對. 做得麻麻. 冇叫開口做, 唔掂
2) 匯聽(灣仔), o係DMA訂18 PRO包埋耳印. 要預約, 感覺個女仕專業好多. 叫開口仲要盡量開口,唔好合埋. 唔係到時會點點點. 我當然聽聽話話啦.
最後隻18返到黎非常滿意.
比CHING參考下以上.

**要留意既係最近我朋友訂左隻ANGIE做CM, 咁DMA都係照舊介紹佢去匯聽, 但佢打極電話都冇人聽就殺上去啦. 黠知連門口個招牌都冇埋. 唔知咩事.
最後DMA叫左佢去間叫健聽度做. o係MK.
呢樣要留意