設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: EDED103

[1080高清電視] 年廿八汁紙箱:Panasonic TH-55CX700H+彩虹魚Rainbow Fish Fiber Optic HDMI

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

黃金玩家

PhantomGTR 發表於 2016-2-18 17:47
Hv fun!

現在錄電視真係好方便,我下一步係呢個 weekend 睇下HD 入面呢file 係乜嘢格式。(如 ...

好啊, 多謝分享!

黃金玩家

PhantomGTR 發表於 2016-2-18 17:47
Hv fun!

現在錄電視真係好方便,我下一步係呢個 weekend 睇下HD 入面呢file 係乜嘢格式。(如 ...

駁個HD去電腦應該唔能直接讀到錄影檔案
個HD經過電視format後可能有加密或者file system唔係FAT/NTFS
要搵方法破解先得

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

shinecll 發表於 2016-2-19 13:01
駁個HD去電腦應該唔能直接讀到錄影檔案
個HD經過電視format後可能有加密或者file system唔係FAT/NTFS
要 ...

Right, 我將會 mount 呢個 HD 去 ubuntu 電腦到睇。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

黃金玩家

話説小弟再番睇侏羅紀世界, 畫面係直出4k比Pan記電視的, 依加無論畫面色彩,細緻/流暢度,立体感都有很大提昇, 如圖有某些場景畫面已接近/超過40Mbps, 配合Rainbow Fish HDMI 真係有很正面的發揮~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
samyiu + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆地。。。。但係無漏光,而家唔知叫唔叫信興入屋睇一睇好。。。。。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

anthony.figure 發表於 2016-2-23 06:05
恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆 ...

請問師兄 dse 係乜嘢?
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation

星級玩家

Dse即係dirty screen effect

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

anthony.figure 發表於 2016-2-23 12:39
Dse即係dirty screen effect

i see, thanks!

黃金玩家

anthony.figure 發表於 2016-2-23 06:05
恭喜師兄
我想問你部機有無dse同角位有無漏電咁,我早幾日入手畫質好滿意,係有少少dse同個右上角邊框鬆鬆 ...

Hi ching, 我部機又無DSE同漏光喎,整体上都好滿意,亦無邊框不良情況, ching最好找信興師父睇一睇好d呀~

請問ching買左幾大呎吋形号呢?

記得當日信興師父都好好服務, 可以幫我拆走入電源線的固定架, 另我可以用番自己的電源線, 因為唔拆走会頂住入唔到的~